al2 Bebeğim 17 günlük yüzünde sivilcelenmeler var Yenidoğan aknesi diye geçiyormuş kafa derisinde de var böyle bir şey yaşayan var mı Ne zaman geçecek yüzü
nur1604 al2 bizim de aynı şekilde. kafasında bile var boynunda hafiften var. korktum doktora yazdım o da öpülmekten de olabilir öptürme dedi. yüzünü temiz pamukla suyla günde bir kere sil ve emdikten sonra yüzünde süt kalıntısı kalmasın dedi. şu an dikkat ediyoruz yavaş yavaş azalıyor. Bir de sivilceye zarar vermesin diye ellerini kapatıyorum.
nur1604 al2 ne zaman geçer dediğim de 1-2 haftada geçer, genelde 2-6. haftalar arası sivilceleri çıkar bebeklerin dedi.
kaanasilinannesi al2 bizimde yüzümüz de var özellikle yanaklarda minik minik öpmekten olduğunu düşünmüyorum kimse opmuyo çünkü anne sütü yağlı olduğu içinmiş anne sütü nden hormon lardan dolayı çıkıyormuş geçici diye onemsemedim
ummukerem 2 aylık oğlum yüzü başı boynu pütürlü , sivilce gibi irin yok içinde ama zaman zaman tek tuk ondan da çıkabiliyor. Yenidoğan zamanında normal diye biliyorum hiç bir şey yapmaya gerek yok kendiliğinden geçecektir