Baharyavuzzz geçenlerde otizmli bir çocukla tanıştım kendisi 5,5 yasında annesi iş yaparken sürekli ekran önünde koymuş ben bana dediklerini aktarıyorum. misafirliğe gittiğimiz evde gördüm çok önceden bebekken görmüştüm aşırı sağlıklı bir çocuktu şu an herşeye saldırıyor bir saniye durmuyor herşeye vuruyor asla konusmuyor hala bezleniyor anne bile demiyor evin içinde dört dönüyor kendi kendine sesler çıkarıyor çok çok farklı bir çocuktu. ben hayatımda ilk defa belkide otizmli bir çocuğa yakından şahit oldum. tedavisine geç kalınmış şu an destek alıyor ama haftada 1 gün 1 saat yeterli değil ve fazlasını karşılayamıyorlar. demem o ki ne yaparsanız yapın gerekirse evinizi bok götürsün sular seller alsın hiç farketmez çocuğunuzu telefon televizyon tablet başında tek basına saatlerce bırakmayın. kızım 2,5 yasında ben kendi kızıma yaramaz derdim ama günahını alıyormuşum. bende ekran veriyorum ama çok kısıtlı 2-3 günde bir belki 10 dakika 15 dakika ve bırak dediğim an bırakıyor o sekilde veriyorum. otizm yani tam olarak böyle bir şey önceden anne baba diyormuş sonradan konuşmamaya başlamış içine kapanmış beyni gün geçtikçe geriye gitmiş gelişememiş çok fazla uyarana maruz kalmış ailesi çok pişman kadın ben 26 yasındayım ömrüm bitti çocuğumun hayatı bitti keşke ölseydim diye ağlıyordu. bunları korkutmak için demiyorum ama ne olursa olsun çok dikkat edin şüpheniz varsa gerekirse doktor doktor gezin ihmale gelmez telafisi zaman alıyor