obobok ArasMom_ hangimiz sağlıklı büyümedik Sağlıklı diyebilmeniz için dişinizde tek çürük dolgu vs olmaması tansiyonunuzun cıkıp inmemesi vs vs gerekir? Hiçbiri olmuyorsa bravo cicibebeye rağmen sağlıkla büyümüşsünüz. Yazdıklarınızı şok içinde okudum. Ek gıdaya bile geçmemiş bebeğe cicibebe vermek akıl işi değil yani nasıl yapabilirsiniz annesi olarak
obobok betulonur sağlık bakanlığı onaysız ürünleri Böyle ürünler mi varmış ki🤣🤣🤣🤣🤣 Allahaskına yıl olmuş 2025 cicibebeyide savunmazsın hala hala hala yaaaa.
umay97 hndathn Yusufagahinannesi ay bende şeye düştüm şimdi. Bildiğimiz bir yerden çiğ süt alıp kaynatıyorum yoğurt yaptığım gibi gece yatmadan 1 saat önce mutlaka ballı süt(2yaşındayız) içiriyorum yanlış mı yapıyorum? (Paketli gıdalar zaten zararlarının farkındayım buradaki bazı kişiler gibi ölümüne savunmuyorum yani) ama sütün zararını hiç düşünmemiştim bilgilendirir misiniz.
Yusufagahinannesi umay97 zaten açıkta bir yerden süt almak konusu şaibeli :( inek sütü daha sıkıntılı. Doktorlar özellikle 2 yaşından önce inek sütünü asla önermiyorlar. İlla süt verecekseniz keçi sütü öneriyorlar şahsen ben 4 yaşına kadar hiç vermedim. Onun yerine peynir yoğurt kefir vermenizi öneririz hem daha faydalı
obobok umay97 oğlumda 28 aylık. Sütle hiç tanıştırmadım tanıştırmayıda düşünmüyorum. Yoğurdunu vs de pastörize sütten yapıyorum. Direk süt vucudumuz için tehlikeli. Bide yatmadan önce balla veriyormuşsunuz diş çürümesine vs yol açabilir.
Ayseee60 umay97 sütün faydasını görmek istiyorsanız fermente olmuş bir sekilde verebelirsiniz. Ben hiç inek sütü vermedim ama markete gittiğimiz zaman başka abur cuburlara saldırmasın diye meyveli süt alıp gönlünü yapıyorum. Bana kalsa hiç yemese evime de almıyorum zaten ama bizde yedik bisey olmadı diyen insanlar yüzünden tanıştı🥹
nrmnnn ArasMom_ ay allah aşkına bende verdim hiç bişey olmaz 4 aylıkken pişirilen kaşık mamasıda verdim bebe bisküviside verdim pirinç unuda pişirip verdim normal mamasınıda içti herkese bakarsan kimse bişey vermez 6 aydan önce daçma sapan verdiğin şey zehir değil sonuçta benim fikrim bu yönde
nilosmomy nrmnnn vermediğiniz karbonhidrat, şeker kalmamış umarım ileride çocuğunuz şeker hastalığı veya obezite sorunlarıyla uğraşmaz
obobok nrmnnn hiç bişey olmaz Size olmadı diye diğer çocuklara olmayacağını nasıl savunabiliyorsunuz?
ilkimocha nrmnnn şu an bir etkisi olmayabilir ama ilerde bağışıklığı düşük, şeker tansiyon haatalığına yatkın çocuklar olabilir ve sizin bebeğiniz bunu tolere edebildi diye her bebek edecek diye bir şey yok. Bebeklere verilen yemeklerden kaynaklı karaciğeri iflas eden bebekler var biliyor muydunuz.
nrmnnn Oblomov_ şeker vermedim ki ben onu nerden çıkardınız içeriği gayet güzek e bebekten bebe bisküvisi aldım
nilosmomy ArasMom_ paketin içerik kısmını okursanız görürsünüz zararları zaten daha ek gıdaya geçmemiş bebeğe katkı maddeli şekerli biskuvi vermenin neresi mantıklı
tugces09 ArasMom_ dışardan paketli gıda yedirmedim kesinlikle kızıma 8 buçuk aylık. Bebe biskuvisini de kendim yaptım gayet güzel oldu. Size de tariflere bakıp kendiniz yapmanızı tavsiye ederim daha çok küçük bebeğiniz.
nrmnnn nilosmomy şeker vermedim ben yazdığımı iyi okuyun işinize bakın bizlerde böyle büyümüşüz hiçte bişeyimiz yok çok biliyosunuz herşeyi maşallah ben hiç emmemişim doğduğum günden itibaren bakın doğduğum gün diyorum pirinç unu irmik ve nişastayla büyümüşüm diyeceklerim bu kadar çocuğuma veririm severse yer sevmezse yemez sizide hiç ilgilendirmez
obobok Yusufagahinannesi Böyle ailelerin yetiştirdiği sağlıksız zihinli çocuklar bizim evlatlarımızla bir arada olacak en çok buna üzülüyorum Malesef malesef benimde arada aklıma gelen ve canımı sıkan bi konu. Pamuklara sarıp samalayıp büyütüyoruz. Sonrasında bu tarz cocuklarla biraraya gelmek zorunda olması ah ahh🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ayseee60 Aroma artırıcılar, sodyum, palm yağı gibi zararlı şeyler bulunabiliyor. Ve şeker oranı çok yüksek içindekiler kısmından inceleyibilrsiniz.
umay97 Ayseee60 süt yatarken alışkanlık oldu açıkçası sanki bende içmeden yatıva karnı aç yattı psikolojisindeyim yanlış olsa da içim rahat etmiyor. Yatmadan önceki biberona kefir koyabilir miyim acaba nasıl fikir bilemedim
Ayseee60 umay97 zaten direk yatmadan önce bisey yelip içmemesi gerekirmis büyüme hormonlarını olumsuz etkiliyormus.
obobok umay97 kefir daha iyi fikir aslında ama neden acıksın ki. Uyuöadan 1-2 saat önce aksam yemeği yemesi yeterli
obobok Pincitho ev yapımı cici bebe yapıyo veriyorum oğluma hazır da verebilirdim ama bu sizi hiç alakadar etmez mesela ? Mesela neden ev yapımı tercih ediyorsunuz ozaman hazırda veririm diyorsanız :) Zaten burada neden verdin değilde cicibeyi masumlaştıranları konusuyoruz. Bu denli savunulmaz 4 aylık bi bebek için cicibebe verilmesi. Yani bunu verenler normal biz vermeyenler mi anormaliz yapmayın ya
Pincitho obobok benim sinirlendiğim şey anneliğine laf edilmesi aslında cici bebe konusunda sonuna kadar katılıyorum ona lafım yok çok ağır konuşuyor çünkü kadının yerine ben üzüldüm bende ev yapımı veriyorum ama hazır verene de saygı duyuyorum