Gglcn Kızlar merhaba kızım 5 ay 11 günlük ek gıdaya başladım 3 gündür. Önce tahıllı meyveli verdim. Organik bisküvi aldım. Yumurta sarısı verdim ve elma ve muz püresi verdim sizin Öner’iniz var mı ? Çorbaları nasıl yaptınız neler kattınız? Bal kabağı aldım onu vereceğim birde yumurta sarısı ve labne vereceğim yarın. Keçi sütü siparişi verdim yoğurt çalacağım bakalım başka neler yazılacak mercek ediyorum ve çoookkkkkk heyecanlıyım😍😍😍
Mlkemrecre Gglcn bu kadar şeyi birden vermeyin..3gun kuralını uygulayarak verin bence...bende başladım kaşık mama aldım biberonla verdim kabız oldu ..yogurtu 3gun kuralı ile verdim bı sorun olmadı.. havuç vereceğim şimdi aynı şeklide..elma ve armut püresi verdim akşamları..iki defa..yavaş yavaş az az vermek lazım..👍
barbarosunannesi Gglcn bence labne vermeyin hiç bi yararı yok vucuda .beş ay 20 günlüğüz bu hafta başladık .çok yüklenmişsiniz .böbreklerini yorarsınız .sağlıcakla büyütün
Gglcn DenizSerap sabah verdim ayrıca meyveyi aynı gün vermedim ertesi gün verdim. Yumurta sarısını da aynı gün vermedim onuda ertesi gün verdim
DenizSerap Gglcn ama iştahlı olması için bu kadar şeyi vermenize gerek yok ki sağlıklı düzenli beslensin yeter her güne ayrı yiyecek 5 aylık bi Bebek için sanki fazla gibi geldi yanlış anlamayın benim de oğlum 5 ay 11 günlük ve biz de 15 gün önce ek gıdaya başladık ama ben henüz 4 farklı şey ancak yedirdim siz 3 gün de bi sürü şey yedirmişsiniz çocuğa dikkat edin alerjisi olmasın dokunmasın bebeğinize. tamamen iyi niyetle yazıyorum yanlış düşünmeyin lütfen.
Gglcn Yani aynı gün yüklenmiyorum biraz bekliyorum 3 gün kuralı yapmayacağım ve sakınmayacağımda herşeyi yesin istiyorum iştahlı minnoş olsun 😊😊🙏🏻🙏🏻
ArasAkbulut Gglcn 3 gün kuralı sakınmak için değil zaten, bebeğinizin bu ürünlerden herhangi birine alerjisi var mı onu görmek için zaten. Bencede biraz yavaştan vermenizde yarar var. Yoğurt ve meyve püresi ile başlayabilirsiniz mesela.
GirayinAslisi 6 ay dolunca başlamak gerek miyor muydu benim bebegimde 5 ay 2 günlük ben 6 ay dolmasını bekliyordum 😀
Mlkemrecre GirayinAslisi bende 6.ayda düşünüyordum ama kızım öyle bize bakıyor ki yavaştan başladım 3gun kuralını uygulayarak..
zeynepzeze Organik bisküvi ve yumurta için çok erken. Öncelikle yoğurt, bal kabağı, patates, meyve püreleri ile başlasaydınız keşke. Organikte olsa şu anda bir tahıla ihtiyacı yok bebeğinizin. Sindirim sistemini ve midesini çok yorarsınız böyle
Gglcn Yorumlarınız hepinize teşekkür ediyorum kızlar. Fakat Allah’a şükür ki alerji felan olmadı tahıllı hariç diğerlerini sevdi yumurtayı 1 gün vermiştim bir daha vermedim haftaya tekrar vereceğim. Kabağıda bugün deneyeceğim bakalım nasıl tepki verecek. Evet belki söyledikleriniz doğrudur ama dediğim gibi nasıl alıştırırsak öyle gidiyor benim annem biz daha küçükken vermeye başlamış Allah’a şükür hiç bir sorunumuz yok seçici ve ayırtta etmiyoruz. Tabiki herkesin kendi düşüncesi saygı duyarım