gzmm4738485 taklit en hızlı öğrenme yöntemi bu aylarda. Konuşmayı da taklit ederek öğreniyorlar. O yüzden bol bol konuşmak çok önemli. Ben hiç bişey yapamasam camın önüne oturtup gelen geçen arabalari kuşları ağaçları anlatıyorum. Ses tonunu değiştirerek konuşmak haftalık olarak bazı kelimeler belirlemek gerek. Mesela bu hafta gitti bitti ve abi öğretecem diyorum. Sürekli içinde bitti gitti ve abi geçen cümle kuruyorum. Ama hadi sende söyle hadi abi de gibi değil. Abi okula gitti gel abi gel. Gel zaten bildiği bir kelime. Onun yanına abi de ekleniyor zaten bir süre sonra. Abi gel gel diyor bebek. Bu hep böyle sürmeyecek merak etmeyin. Nasıl ki yuruyene kadar biraz destek oluyoruz mantığını çözünce onlar kendileri hallediyor. Konuşma da böyle. Mesela ben hu hu komşu komşu oğlum geldi mi derim benim kız geldi. Ne getirdi dedim booo(boncuk) der. Bunun gibi şeyler konuşmada daha etkili. Birde yansıma seslere ağırlık verin. Kapı çaldı tak tak. Helikopler geçiyor tuku tuku, balon patladı bom bom gibi. Bunlari deneyin. İşe yarayacaktır 🌸