kendihalindeanne benm kızım sadece anne sütü aliyor ama dedikleriniz bizde de vardı. Bugün 3 aylık oldu ve rahatladk. İki haftadır rahatız şükür. Gazlı bebek mamada da anne sütünden de Gazlıdir. Rezene kimyon kisnis tohumlarından oluşan karışımın çayını yapıp gün içinde için. Bebeğiniz rahatlar az da olsa. Ve adaçayı yağı ile karnına ve ayak altlarına sürekli masaj yapın. Cildini işittiği için gazını çıkarmasına yardımcı olur. Usutmesin, baldirindan ayaklarından soğuk kapar o yüzden sürekli çorap ve tayt vs giydirip alttan. Mümkünse karın çevresini ısıtacak şeyler yapın. Kiraz cekirdeklerinin bulunduğu torbayı ısıtıp karnına koymak ya da internette satılıyor gazlı bebek için karın ısıtıcı kalın kumaşlar vs. O tarz şeyler denyeblrnsz. Bunlarn hepsi yardımcı olur ama ben o dedigum çayı içince çocuğun rahatliyodu. Benm içtigimin içinde kimyon anason kişniş rezene tohumları vardı. Günde bir 3 4 bardak vs içiyodm. Ama o kdr içmek pek de iyi değil aslnda ama başka türlü rahatlamiyodu. En sonunda anneqnnelerimizin bile kullandığı ( israrlar uzerine- kabul etmiyordum zararlı olablr diye ama çaresiz kalınca artık verdim) yel cevizi yani muskat rendeleyip günde bir kez çay kaşığı ucuyla üzerine anne sütü dqmlatarak veriyordm onun üzerine gqz sorunumuz bitti ki hala veriyorum. 4. Aya kdr da vereceğim. Muskat normalde yemeklere özellikle patates püresinde vs kullandığımız bir çeşit baharat aslnda ama fazlası zararlı ve bebekler için onerilmiuor ama ben çaresizlikten verdim artık ve hayatımızı o kurtardı. akşama doğru saatlerce süren ağlama krizlerinden, düzenli olarak hastaneye gidip lavman yapılmasından vs bu sayede kurtulmuş olduk şükür. Yel cevizi hiçbir yerde asla onerilmiyor ama annemlerin teyzemlerin ve hrksin bebeklerine kullandığını bir şey. İsrarlar uzerije denedim ve mucize gibi. Onca yöntem onca şey onca gaz damlası hiçbiri bu şekilde etki etmedi.