hatseum tadım aşamasında ben de ilk başta ayırdım. Püre hiç yapmadım hep pütürlü verdim. Birkaç kez öğürdü ama zamanla alıştı. Bazen bebitolar üst üste aynı şeyi yemiyor. Mesela oğluma yumurta haşladım diyelim hepsini yedi. Yedi diye ertesi gün de yapıyorum ama bu sefer yemiyor 😂 O yüzden bazı durumlarda kendiminkini vermem mümkün olmuyor. Şuan 8 aylık, geçen aydan beri biz ne yersek o da onu yiyor. Tüm yemeklere tuzu sonradan atıyorum. Sadece belli başlı şeyleri ayırıyorum. Mesela pirzola, tavuk vs pişecek diyelim evde. Bizim pirzola soslu baharatlı bir şekilde fırında pişerken onunkini yoğurt ile narine ettikten sonra mühürleyip tavada suda pişiriyorum kapağı kapatıp, lokum gibi yumuşacık oluyor. Tavuk bütünü duda haşlıyorum, haşlama suyuna bulgurunu katıyorum pilavı da onun suyunda pişiyor, veriyorum butu eline kendi kendine yiyor 😂 Bebeğim direkt kıyma, köfte yemiyor. Köftesini brokoli ve karnabahar ile yapınca yiyor, bunu da ayrı yapıyorum mesela sırf kıyma yesin diye. Zamanla bebitonun isteklerine göre hareket edersiniz ve kendi yönteminizi bulursunuz bence. İstisnalar olacaktır, onları ayırır kalan yemeği sizinki ile beraber yiyebilir. El kadar bebe 2 tatlı kaşığı yemek yiyecek diye 1 saatinizi ayırmaya gerek yok bence. Hele ki desteksiz büyüten bir anneyseniz. Instamom tabakları hiçbir zaman gerçekçi gelmiyordu, sürece dahil olunca daha net anladım 😁