Kduygu4 Merhabalar bebeğim 23 aylık anne baba dışında başka bir şey söylemiyor. Konuşması için ne yapmamız gerekiyor nasıl oyunlar etkinlikler yapmamız lazım
MamaUygarVibes Kduygu4 benim oğlumda 22 aylık biz onunla sürekli iletişim kurarak oyunlar kuruyoruz birlikte. Boyama yapıyoruz, hamurlarla oynuyoruz ben genelde biseylerin şeklini yapıyorum ona soruyorum gibi gibi. Bol bol kitaplarına bakıyoruz bir de biz doğduğu günden beri dışarıya çıkarıyoruz her gün.
Linkocan Kduygu4 Biz dil terapistine gittik. Karışık cümleler kurmamamızı söyledi. Tek bir kelimeye odaklanın o kelimeyi oyun sırasında sürekli tekrar edin dedi.
burcumelike Kduygu4 yükselen zekanın ayına göre kitapları var. İlk etkinlik setim iki tane birinde sayılar diğerin de renkler var. Bunlar biz de işe çok yaradı. Gösterdim söyledim sonra bir baktım öğrenmiş
Pelin232323 Kduygu4 20 aylık oğlum. Her yaptığım şeyi anlatıyorum, bok kitap, oyun grubu derken kelimeleri çok arttı. Bir de eskiden ortada çok oyuncağı olurdu şimdi o güne özel bir iki oyuncak çıkarıyorum dikkati dağılmıyor. Tabi birde ekransız hayat lazım.
Busra986532 Kduygu4 17 aylık kızımla 15 aylıkkende erkek yeğenimle cümleler kurup sohbet edip şarkılar ve tekerlemeler söylemeye başladık desteksizde söylerdi. Bu süreçte neler yaptım kızımla 1 tv tlfn yok 2 görseli güzel kitaplar aldım görselleri anlatır seslerini çıkarırdım. En etkilisi büyük sorular kitabım oldu 3 çocuk şarkı ve tekerlemeler ezberledim sabah başlayıp yatana kadar söylerdim ( tv tlfndan açma ama ses hipnozuna girebilir) 4 onu oynatacak komşu çocuklarını anneleriyle devamlı davet ettim Bol bol parka çıkardım
Kduygu4 Hayvanları, nesneleri, 5 kadar sayıları biliyor sorduğumuzda eliyle göstiyor fakat konuşma yok. Anne baba dede ve mama diyor sadece oyun sırasında sende tekrarlıyoruz sende söyle diyoruz ama işe yaramıyor. Ekran izletmiyorum.