ElisaMom___ Bebeğim 4 buçuk aylık demir ilacına başladık vegaferon sağlık ocağı verdi bebeğim normalde hergun kakasını yapardı hatta günde bı kaç kere bile yaptığı oluyordu ilacı kullandığımdan beri kabız oldu 1 kere yaptı o kadar köyü yaptı ki büyük insan kakası gibiydi sizce demir ilacından mı kaynaklı
mamacitaa_ ElisaMom___ kesin ondan diyemeyiz ama dediğine göre de evet kabizlik gaz yapıyor vegaferon ferrum falan. Ben onları hiç kullanmadım. Özel olarak aldım doktor tavsiyesi ile bestiron diye bir damla .
amansallagitsin ElisaMom___ saglik ocaginin verdigi ilaclafi kullanma ozel al onlar daha ii biz bestiron kullanmistik. D vitaminide valens yada ocean
melikejdkdkd ElisaMom___ yani bestiron yada newvit kullanmanız daha iyi olacaktır ikisininde içeriği tamamen temiz, ocean içinde olmaması gereken tüm maddeler var lütfen onu kullanmayında aynı sekilde sağlık ocağınında verdiklerini tavsiye etmem çok araştıran bir anne olarak tavsiyem 🙏
esilali25 Evet canım maalesef kan ilacı renkte degısıklık ve kabız yapabılıyor eğer ımkanın varsa temiz içerikli özel demir ilaçları var alabilirsin ben ocean microfer kullandım o daha ıyıdı
ElisaMom___ esilali25 bebeğim çatladı ya bugün şüphelendim artık normalde hiç olmuyordu 4 gündür kullanıyorum kızım 4 gündür kabız bı kere yaptı o da kendini yırttı resmen
mamacitaa_ fatmanurdefnee sabah aç karnına uyanır uyanmaz veriyorum 20 damla . Sen ne kadar veriyorsun
melikejdkdkd fatmanurdefnee demir damlaları aç karnına daha iyi emilim sağlarlar, sabah aç karnına verip 15 dk sonra besleyebilirsiniz o esnada alt değiştirme bakımlar vs hemen geçiyor zaten, damla sayısını genelde doktorlar belirler ama kendinizde günlük 10 mg denk gelecek sekilde kutunun arkasında yazan ölçeğe göre ayarlayabilirsiniz aslında 🙏
melikejdkdkd kupeliduru ocean +2 değerlikli bi demir ilacı değil, kilonuzun 2 katı vermeniz gerekmez mi yada günlük ihtiyacı 10 mg bebeğin, hesapladığınızda kaç damla yapıyor, bana damla sayısı az geldide merak ettim yani yanlış anlamayın lütfen
kupeliduru melikejdkdkd eczaneden aldığımda bana böyle bir bilgi vermediler sağlık ocağında hemşiremiz ne söylediyse aynı şekilde söylediler yani kilosuna göre damla. Siz yine de danışın lütfen doktorunuza ben bana söylendiği şekilde yapıyorum herkes farklı bişey diyor
erenm Sağlık ocağının verdiğini bende kullanmadım baya bi şikayet var zaten doktorumuz sidefer önerdi onu kullanıyoruz