zynpsk Merhaba benzer bit tecrübem var.
bu süt işi arz talep meselesi. Evladınız belkide sadece tek bir memeyi seçiyor ve ağırlıklı ondan besleniyor benim oğlan sol memeyi daha çok emdiği için sağ memedeki süt tüketimimiz azalmıştı.
Biliyosunuz ki memeyi sağmakla bebeğin emmesi arasında fark var. Bebek emdiğinde memede süt bitmiyor sonsun akıyor sadece miktarı azalıyor 10dk emmeye devam ettiğinde akan sütüm akışı da artıyor, çünkü bebek emerken oksisitosin ve prolaktin salgılanıyor, bu da emzirdikçe sonsuz döngü şeklinde memenin dolmasını ve üretimin artmasını sağlıyor.
biz nasıl aştık derseniz; Tam 1 hafta Emmediği memeyi sağı emzirdim tabi önce almadı...
o yüzdendir ki kandırdım:) Yastık üstünde çanta tutuş Pozisyonunda emzirdiğim sol memeyi emerken daldığında. Solu çıkartıp aynı yönde sadece başını sağ göğsüme kaydırarak sağ da emzirmeyi bitirmesini sağladım.
tam 1 hafta inatlaştık ve ben kazandım. Şimdi solu emzirdiğimde sağ damla damla akıyor...çok şükür
özetle içeceğiniz bol suyun dışında üretm için tek çatr emzirmek yani paradox bi durum