@Yeniyannee meraba bu postla alakasız ama doktor olduğunuzu okudum sanırım çocuk doktorusunuz birşey sormak istiyorum müsaadenizle. Yaklaşık bir ay önce kızım ve ben grip olduk kızımda hırıltıda vardı aile hekimimize gittik bana ilaç verdi kızıma hiçbrsey vermedi ciğerlerine inmemiş calpol fln içir dedi bde o gün menenjit aşısını sordum yaptrmanızı öneriyorum biraz toparlayın kendnzi gelin yapalm dedi aradan bir hafta on gün fln geçti kendim iyileştm kızımın hırıltısı geçmedi kendi iyiydi ama sadece hırıltı vardı. O gün menenjit aşısı için niyetlendm ama aşıyı almadan gttim yine kızımı doktora göstereym dye doktora girdik yine aynı şeyi söyledi hırıltı ciğerlere inmemiş burnunu fln aç deniz suyuyla dedi aşıyı da haftaya yapalm dedi yine olmadık aşıyı. Ben yine o hafta içinde de kızıma calpol verdm deniz suyuyla burnunu açtm geçmedi hırıltı tam anlamıyla aşının olcagı gün bu kezde farklı bi doktor çocuk doktoruna çıkarttm hasta olmadığından emin olmak istedim çocuk doktoru da hırıltı önceki gribinden kalmış aşıyı olabilirsnz bugün dedi ilaç flnda yazmadı o da aynı şekilde calpol fln ver burnunu aç dedi. Biz o gün menenjit aşısını vurdrduk kızımda yan etki olmadı yani ateş fln yapmadı ama gecesine burnu tıkandı öksürmeye başladı pazartesi akşamı şimdi 3-4 gündr grip gbi öksürüğü var burnu akıyo ben doktorlar ilaç yazmyo dye çıkartmadım bida evde ıhlamur pekmez fln verdm ama geçmedi şimdi yarın yine doktora çıkartcm ama aklma takıldı sizi de burda görünce yazmak istedim menenjit aşısı grip fln yapar mı yoksa tamamen rastlantı olarak mı grip oldu kızım bu arada diş çıkartıyo daha ilk dişi yeni belirmeye başladı uzun oldu kusura bakmayın ama sabaha kadar içim içimi yicek umarım cevaplarsınız 🙏