miraydoga Kızlar merhaba 21 aylık anne baba bile yok gün içinde çok aktif konuşuyoruz babası da bende kitap gösteriyoruz 1 saatte olsa çünkü çok başında durmak istemiyor ekran yarım saat sadece görüyor Doktora götürdük bütün motor becerileri çok güzel dil gelişim geriliği dedi konuşma terapisti çocuk gelişimci de gördü sadece dil dedi haftada iki oyun grubuna götürüyorum başka neler yapmalıyım bu süreçten geçenler varsa yardımcı olur musunuz
obobok miraydoga süreçten geçmedim ama direk tv telefon kapatmanızı öneririm. Normal değil çünkü kelime olmaması. Zaten doktorlarınızda söylemiş. Bol bol kitap okumak anlatmak ve sosyalleşmesi için parka çıkarmanız çok fayda sağlayacaktır. Oğlum 28 aylık tv vs hiç olmadı tek seferde 6-7 kelimeli net cümleler kuruyor. Kitap okumak ve günde en a 2 kez parka cıkmamızın faydası olduğunu düşünüyorum. Tabi karakter olarakta açık bi çocuk. 5-6 tane düzenli gördüğü oynadığı arkadasları var
esmagzl miraydoga çocuk çocuktan çok hızlı öğreniyor bence sosyalleşmesini sağlayın oğlumun kelime sayısıda fazla değil o kadar üzerine düşmeme rağmen ama haftasonu bir arkadaşla buluştuk oğullarımızı tanıştırdık o çocuk topu çok seviyordu gol gol diyordu oğlum pek topla oynamamasına rağmen gol demeye başladı
mantiklianne miraydoga 22aylıı benim kızım da anne,baba ,dede,abi,mama,gel falan diyor sadece sıfır ekran oyunlar oynarız falan ama bi ilerleme yok ben de ne yapacağımı bilmiyorum
forumgurmesi Tek kelimesi bile olmayan bebeğe günde yarım saatte fazla geliyor olabilir. Belli ki ekran iyi gelmiyor. Sürekli sosyalleştirmeye,kitap okumaya çalışın, akranlarını da gördükçe açılacaktır elbet.
miraydoga esmagzl bizim çevremizde tanıdığımız insan hiç yok nerdeyse başka bir şehirdeyiz memlekette değil oyun grubunu o yüzden önerdiler
TugbaVera mantiklianne benimde kızım 20 aylık. Sıfır ekran geldik bu zamana. Kitapları çok sever gün içinde sürekli okuruz. Günde 2-3 saat dışarıda parkta markette dolaşırız. Hee şeyi anlatırım şarkılar hikayeler uydururum sürekli konuşurum. Ama anne baba gel havhav dede su anane dışında kelime yok. Algısı çok açık her dediğimizi anlar yapar. Bilmiyorum ne yapıcam konuşturmak için.
TugbaVera mantiklianne 2 yaş sendromu belirtileri başladı mı sizde? 3-4 gündür kızımı tanıyamıyorum alırı agresif. Mama sandalyesinden sürekli bir şey fırlatıyor. Mis gibi yemek yerdi iştahı uçtu gitti resmen. Sürekli zıtlaşıyor. Sürekli çığlık atıyor, mızmızlanıyor.
mantiklianne TugbaVera bizde aynıyız ya algısı çok fazla açık zehir gibi ama konuşmuyor sendroma da girdi😂 mahvoldum yani nasıl geçer bilmiyorum
1prensessannesi TugbaVera benim kızım bu yaa 😁 benim Ki de köpek diyince havhav kuzu diyince meeee Annee. baba. anane, dittii falan diyor sürekli şarkı söylerim beraber hareketlerini yaparız. A ram zam zam şarkısını kendisi söyleyecek ama dili dönmüyor hareketlerini yapiyor. Çok seyler anlatmaya çalışıyor konuşuyor mirildaniyor ama anlaşılmıyor kesinlikle. algısı çok fazla açık çoğu şarkınin hareketlerini yapıyor puzzle çok seviyor hemen yapar. Ama gel görki konuşmaya gelince biraz zayıf kalıyor ama zamana bıraktım biraz bende her çocuk kendine özel zamanı var demekki biraz. Ama 2 yaşından sonra bende doktor terapist vs goturcem ilerleme olmazsa
TugbaVera mantiklianne kendini ifade edemediği için hırçınlıkları daha da artıyor. Allah yardımcımız olsun. Ama güne korkarak uyanıyorum resmen 20 aylık bebekten korkuyorum acaba bugün ne krizler yaşayacağız diye
mantiklianne TugbaVera Bence biraz da nazardan oluyor geçen gün babaannem okuyayım biraz dedi kalbine ağrı girdi kusacak gibi oldu hepimiz mahvolduk o okurken o gün anladım nazarın etkisini sizde bence babasına yada isle büyüklerine okutun daha etkili oluyor ❤️
miraydoga TugbaVera evet o duruma daha çok üzülüyorum gösterdiği şeyi bazen anlamıyorum çok ağlıyor bu sefer daha hırçın oluyor kendine bana vuruyor
TugbaVera mantiklianne babasına söylüyorum aslında arada ama unutuyor. Anneme okuttum geçen ertesi gün daha sakin geçti
TugbaVera Bebislerhakkinda maalesef hala konuşma durumu yok. Sadece iletişim kurarken bazen benim ardımdan tekrarlamaya çalışıyor. Ama kendi kendine kelime söyleme durumu henüz yok. Sürekli konuşma ve kitap okuma halindeyiz. Günün 3-4 saati dışarıda parkta geçiyor sürekli tasvir ederek dolanıyorum yanında aa ağaç kaç tane kuş var bak burada havhav var şimdi kayıyorsun şimdi sallanalım geldik gittik bitti indi gibi sürekli tekrarlıyorum. Bir yerde başlayacak diye umuyorum