Deletedmom192 şehrin merkezi heykeldir. Ulu cami kapalı çarşı hanlar bölgesi yeşil türbe ırgandı köprüsü heykel civarındadır. Tophane, orhan gazi ve osman gazi türbeleri muradiye, tarihi inkaya çınarı, cumalıkızı, gölyazı gezilebilecek tarihi ve turistik en ünlü yerleri diyebilirim. Gelmişken iskender kebap,pideli köfte, cantık, tahinli pide, süt helvası, sütlü kadayıf deneyebilirsiniz. İskender kebabı uludağ kebapçısında ya da kebapçı iskenderde yiyebilirsiniz. Bence uludağ kebapçısı daha lezzetli yapıyor ancak kebapçı iskenderin botanik park içerisindeki konağı mekan olarak daha çok keyif alabileceğiniz bir yer. Botanik park yanında hayvanat bahçesi var çocuğunuzu gezdirmek isterseniz tercih edebilirsiniz belki. Ben uzun zamandır gitmedim hayvanat bahçesine son durumu nasıldır bilemiyorum. Pideli köfteyi heykelde çiçek ızgarada yiyebilirsiniz. Sütlü kadayıfları da güzeldir. Tahinli pideyi tarihi taş fırın güzel yapar. Süt helvasını fasülyeli diye bir restoranda kabak içinde yapıyorlar bayağı güzel oluyor. Fasülyelinin diğer yemekleri de lezzetli.