annebirkadin Merhaba kızlar. Bebeğim 13.ayına girecek. 17-18 kelimesi var. Mesela babayı görünce baba, ağaç görünce ağaaaç arabayı gösterip avaba, çöp görünce pis, al - ver, anne gibi amacına uygun ve yerinde kullanımı olan kelimeler. Bu aylarda 3-5 kelime diye okuyorum hep. 18 kelime normal mi
naz2911 annebirkadin ahahhahaha yaaa valla çok güldüm çok tatlısınız biz anneler herşeyden şüpheleniyoruz 😂 bıdır bıdır olcak işte gelişimi çok güzel çok konuşcak demekki
3kedili2bebekli annebirkadin gayet normal benimkilerin de o civardaydi o aylarda su an 17 ayı geçtiler basit ikili üçlü cümleler başladı kelime saymayi bıraktım ☺️
annebirkadin 3kedili2bebekli Oy maşallah. Ben de görürüm o günleri inşallah. 11 aylıkken baba gel diyordu sadece. Şimdi çok çok nadir 😊
ebrusssen Benim büyük kızım o kadar çabuk konuştu ki yaklaşık 15-16 aylıkken sohbet edebilecek kadar çok kelime biliyordu 😂 söylediğimde inanmıyor kimse ama videoları var ben böcekleri severim diyorum sevme anne onlar kara kara çok pisler diyor 😁
3kedili2bebekli annebirkadin der yine merak etmeyin kelime sayısı iyiymiş mantığı kavrayinca birleştirmeyi de öğreniyorlar ☺️
ilenalemin annebirkadin benimki de 11 aylık.baba,gel ,al falan diyor ama çok nadir.bilinöli kelime sayııs bu kadar işte o da nadir.burda okuyorum acaba bizimkinde mi sorun var
annebirkadin asilsmom_ Kitap aldım okudum ama öyle her akşam mutlaka kitap okurum gibi bir şeyim yoktu. Kitap okurken de yavaş ve kelimelere bastırarak söyledim. Mesela kitapta arı var bu ne? Arrrııııı. Vızzzzz gibi her sayfada arı varsa hep tekrar ettim. Gün içinde oyun oynarken araba var mesela aaarrraaabbbaaa giiitt giiit giiitt diye sürdüm arabayı. Sürekli tekrar ettim üstüne basa basa aarrraaaabbbaaaa gibi. Veya yemek yaparken hep konuştum anne yemek yapıyor. Oturturken otuuuurrr gibi. Ağaç gösteriyorsam bu ne? Aağğğaaaaççç aağaaççç gibi böyle yavaş ve heceleyerek konuştum
ilenalemin annebirkadin valla maşallah nazar değmesin.ben d ehep kitap okurum,konuşurum ekran yok.ama üç kelime ya var ya yok.11 aylık.siz naptını acaba bol bol kitap okudnuz mu gerçi bebekten bebeğe de değişiyor
annebirkadin ilenalemin Okudum kitap ama çok abartı gibi değil. Bir arkadaşa yazdım şimdi yorumlarda neler yaptığımı. Oyun oynarken hep göz temasıyla kelimelere bastırarak söyledim. Ama sizinki de normal bence 11 aylık daha. Bir anda öyle bir gelişiyorlar ki
birprensannesi41 ilenalemin her bebegin gelisimi farklı bosver bacım gayet normal benimkide oyle 3-5 kelimesi var 11 aylık oldu bugün kitap oku parka çıkar yaptıgın herseyi anlat konusurlar elbet er yada geç💙
annesinintatlisi 13 aylık kızım bak, bu, cici, mama, bezine iy, güle güle yerine dılı dılı, gel, uv uv (hav hav), sıcak gördüğünde cıs diyor anlamlı kelimesi bu kadar anlamsız sayamayacağım kadar çok 😬 normaldir annesi ekran falan görmüyorsa bebisiniz 😊
annebirkadin annesinintatlisi 😂😂 dılı dılı. Çok tatlı maşallah. Benimki de sıcak gördüğünde cıs üfff diyor. 😂😂 evet ekran hiç yok
Kubok annebirkadin mesela siz dayı de dediğiniz de daıı diyorsa ama bilinçli bi şekilde dayıya karşı bunu söylemiyor siz söyle deyince söylüyorsa onu da kelimeden sayar mıyız? Benim bebeğim de 13 ay 20 günlük de eğer onlar da sayılıyorsa ben de bi sayıcam kaç kelime merak ettim 😅
annebirkadin Kubok Valla onu tam bilmiyorum ama mesela ben dede kelimesini biz söylersek söylüyor ama dedeyi görünce söylüyor mu emin değildim saymadım. Birkaç gün önce ve bugün iki farklı dedesini görüp dede dede deyince anladım bildiğini ve saydım. Amacına uygun kullanması gerekiyor diye biliyorum ama YouTube dan bir araştırmak lazım onu hangileri kelimeden sayılır bir dil uzmanı anlatıyordu