anne36 Kızlar sütü mayalamak için ev yoğurdu bulamadım hazır yoğurtla mayaladım çok güzel tuttu tadı güzel ama kaşıkla aldığım zaman yoğurt uzuyor sakız gibi olmuş sanki bunu bebeğime verebilir miyim zararı olur mu
zezey19 anne36 hazir yogurtla yapma canim sünüyor ben avtivia ile mayaliyorum sade olan probiyotik 4 lü satiliyor
tugces09 anne36 şokta evde marka probiyotik yoğurt mayası var ben onunla mayaliyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim
ruzgartayfunyagmur anne36 benimde yoğurdum öyle olmuştu ama sonradan ayranla mayalamaya başladım ve taş gibi oluyor. Bimin dost ayranını alın 1-2 adet 2.si diğer mayaya kalsın elinizde yoğurdunuz olmazsa. Bardağa dökün ütünü peçete ile kapatın ya da ayranın folyosuyla 1 gece bekleyin ayranın üstüne çıkan suyu alın kaşık yardımıyla dinine kalanlada sütünüzü birleştirin artık kaça kaç karıştırıyorsanız. ☺️ hem tadı çok güzel hemde kalıp gibi. Ama çzellikle bimin ayranı diğer ayran markalarıyla denedim sünüyor yine
mucizemm94 anne36 bence vermeyin siz o yoğurdu peynire çevirin benimde öyle oldu içine limon sirke tuz koyunca güzel bir peynir oldu
zezey19 anne36 ben 1.5 yaş ogluma hep activia ile süt mayalıyorum taş gibi tutuyor bir zararı olmadı hiç
Gulendamybsn anne36 bilemedim yaaa içine sinmiyorsa verme siz yiyin onu bebeğe kavanozda mayala tekrar olmadı
allwrite Gıda mühendisi Erdem Öner “tüketilmesi gıda zehirlenmesine yol açmaz ancak tüketilmesini tavsiye etmem. Çünkü yoğurdu yoğurt yapan 2 tür bakteri de enfekte olmuştur. Sünme, yoğurtta ciddi bir kusurdur. Mayanızı yenileyin veya değiştirin.” der.
eyberenimo Birşey olmaz bende genelde market yogurduyla mayalıyorum her zaman sünmüyor siz ya ısıyı ayarlayamadiz yada ineklerin belli donemlerinde ki sütle alakalı oluyor sünme işi
lebis90 Benimde birkaç kere öyle sündü tutmadı yoğurt o yoğurdu kurtarma videoları var YouTubeda kurtarmak isterseniz bir bakın
momeymen anne36 ben olsam vermem süt ürünü zehirlenme riski yüksek gıda.. mayam kalmayınca ben migrosta maya satılıyo onu alıyorum buzluğa atıyorum. Direkt bakteri satılıyor yoğurt bakterisi taş gibi oluyor