mina_tk Merhaba sevgili anneler.18 günlük kız bebek annesiyim.Cok caresizim.Gazdan yana çok problemliyiz özellıkle geceleri.biogaia damla kullanıyoruz gece açken.Bazen gogsumde uyuyup kalıyor emerken gazini cikarmiyoruz doktor uyuyorken elleme uyusun uyurken kendi çıkarır dedi.Bu sıkıntılı zor gunler gecirdigim lohusalik donemimde her kafadan bi ses çıkıyor.Aci elma yagi sur topuklarina dediler surdum bir kez ve nette okudugumda cok buyuk zararları varmis keske yapmasaydim dedim zeytinyagi duydum icir vucuduna masaj yap diye.Sizden tavsiyem nasil atlattiniz bu süreci onerileriniz nelerdir
Derin17 mina_tk damlayı düzenli kullanın zamanla yoluna giriyor, hafif hafif karnını ovalayın, emziriyorsanız gaz yapacak şeylerden uzak durun, kimyon demleyip için çok iyi geliyor, bebişin ayaklarını sıcak tutun
Reyyan123_ mina_tk çok iyi anlıyorum sizi ben kaç ay ne çektim devlet hastanesi kaç tane ilaç verdi işe yaramadı özele gittik meğer cocugumda reflü varmış 1-2 şurup ve maflor diye gaz damlası verdi çok işe yaradı gaz damlası tavsiye ederim
espalp mina_tk uyusa da omzunuza alıp gazını çıkartın bence. Sonra o gaz yüzünden uyanıyor zaten. Gaz masajlarını öneririm bacaklarını karnına doğru kaldırın pıt pıt hemen😬
turkuaz1290 mina_tk yediğiniz içtiğiniz şeyler çok önemli oluyor bende biogaia ve sap simplex kullanıyorum gaz yapan şeyler yemediğim sürece rahat oluyor bebeğim ama yediğim gün damlalarıda kullansa rezene kimyon falanda içsem zorluk yaşıyı..tabı damla kullanmadan öncekı halı gbı olmuyor ama zorlanıyo yinede..baklagiller mercimek karnabahar soğan sarımsak yoğurt bunlar bende çok gaz yapıyor yemiyorum sızde deneyerek görürsünüz nelerin gaz yağtığını..dediğiniz gbi insan ne yiceni şaşırıyor ama en azından 3-4 aylık olup bağırsak mide distemi gelişene kadar yemememiz lazım 😒
mina_tk Derin17 Tesekkurler öneriniz icin.Insan bu donemde ne yiyecegine de şaşırıyor besinlerin bir çoğu hep gaz yapanlar listesinde.Melisa,tane kimyon,rezene,ıhlamur hepsini karıştırıp demleyip içiyorum
Ececavus Kimyon çayı iyi geliyordu bize emzirıyorsan bi çay bardağı tavsiye edebilirim uyurken yüzüstü yatırırsan daha rahat eder gaz çıkarmak için
mina_tk Ececavus Tesekkurler genelde yan yatırıyorum kusma sorunumuz olduğu için.Kimyonu tek başına değilde melisa çayı,ıhlamur,tane kimyon ve rezeneyle birlikte hepsini karıştırıp demleyip içiyorum.
Ayazbebe Sab simplex gaz damlası var o çok iyi geldi bize belki size de iyi gelir doktor 10 gün deneyin iyi gelmezse değiştirin diyo zaten deneye deneye bulabilirsiniz neyin iyi geldiğini
Tugbadrsn mina_tk hiç üzülmeyin bizde çok çekitik halada çekiyorız biogai kullanmaya başladık bizde brniö bebeğim kolikmiş dr öylr söyledi 2 ay 11 günlük yani ayakta piş piş ve sürekli sırtına pat pat yağıyorız vuruyoruz rahatlıyor bende gaz kemeri liraz çekirdeği falan aldım pek işe yaradım kafayı yiyordum ilk zamanlar hep ağlıyordum falan şimdi biogai yeni kullammaya başladık daha ömce metsil kuşlamdım işe yaramadı dneeyr deneye devam seni çok iyi anlıyorum çol zor dönem bizim uykularımız herşeyimiz düzensiz hep dua ediyırım bende alışırsın korkma Dua et bol bol
KbrUmayAda mina_tk her söyleneni araştırmadan yapmayın lütfen sadece sizi emerek besleniyorsa beslenmenize ve üşütmemeye dikkat etmelisiniz. Bahsettiğiniz bağırsak düzenleyici damla bende kullandım iyi geliyor. Karnına saat yönünün tersine doğru oval şekilde masaj yapın 3-5 dk kadar umarım rahatlatır ben bu şekilde çözüm buldum damla ve ovarak ama her bebekte oluyor gaz 3 aydan sonra düzene giriyor
Asill Kimyon canım biz öyle atlattık kaynat suz iç birde susam kayvat biraz bebişe ver azıcık sende iç sütünude artırır susam
Ozihanife Gaz için bir çok damla kullandım ama en etkili ikili biogia damla bebeğe,anne için ise sabah akşam kimyon çayı
Adlk mina_tk canım benim kızım 50 günlük biz hala aynı sorunu yaşıyoruz ama ilk haftalar kadar değil acı elma yağını bende kullanıyorum başta çok karşıydım fakat alttan gaz çıkarttırıyor ayaklarının altına karnına poposuna sürüyorum her bezini değiştirdiğimde yani gaz zamanla geçecek birşey
Zeynepomer96 mina_tk kimyon suyu içtim bebeğim çok ağladığında ona da 2 çay kaşığı verdim. Sab simplex damla biogia damla ikisini birden kullandım geçti
Aysumustafa mina_tk bizde de gaz sorunu oldu malesef 3 tane farklı damla kullandım en iyisi biogai di iyi geldi bize uzun süre kullanımda vücut alisiyo o yüzden diğer damlalarida gün içerisinde verebilirsiniz
Tugbadrsn Şimdi bizler sana öneride bulunuyoruz şu gaz ilacı daha iyi vesaire şöyle bir durum var her bebeğe her damla iyi gelemiyor maalesef bize de neler neler alın dediler yok işte nurse harveys çok iyi yok biogai yok metsil bana iyi geldi evet güzel öneriler ama biraz bütçede önemli her damlayı alacak güçte olmayan insanlarda var bilemiyoruz biz hepsini aldık en son biogia de karar kıldık bakalım kullanıp görücez
Kusannesi mina_tk kuzum gazlıysa malesef bişe yapılamıyor. Bunu sana oğlum ağlamaktan katılırken yazıyorum. Biogaia gaz ilacı degil bagırsak dusenleyici. Güzel bir gaz damlası almanı tavsiye ederim. Kendin sürekli kimyonlu su iç. Bebegin ayagını sıcak tut