ygtzynp birceeva çocuklara 2 Şer takım kıyafet koydum yedek hırka aldım Bi çantayada su kuruyemiş bisküvi falan koydum arabamız yok umarım ihtiyaç olmaz ama 2 çocukla bunları alıp kaçmam zor zaten canımızı kurtarsak iyi
birceeva ygtzynp umarım yaşamayız yatağın kenarına koydum ben çantayı hemen olursa cıkamazsam oraya kapanırız diye. Sizde yakın yere koyun kalma ihtimaline karşı
mutcali ygtzynp inanki o durumda zaten arabayla bir yere gidemiyorsun. 2020 depreminde 25 dklık yolu 3.5 saatte gelebilmiştim iş yerinden eve. Özellikle bebeğinizin temel ihtiyaçlarını yakınınızda tutun en önemlisi o.
ygtzynp mutcali kapıda bekliyor şimdi şuruplarını koydum unutmuşum Allah kimseye hiç birini kullanmak zorunda bırakmasın kendi canımızdan geçtik çocuklarımız iyi olsun 🤲🏻
birceeva mutcali battaniye de koyacağım. Ailem samsunda ama nasık gidilecek mecbur kalıcaz burada yollar kapalı olur
mutcali birceeva bagajınızda mutlaka yorgan veya battaniye olsun her zaman dursun. Dışarda kalabilme ihtimalinize karşı.
cennetkusum16 birceeva bizim evi yapan kişiler. 99 depreminde anne babasini kaybeden 2 kız kardeşi sahiplenmis yeniden aynı korkuyu yasamasinlar diye 1 odayı çelik oda yapmışlar. Kendi katimizda yok ama bizde tadilat yaparken duvarlarimiza çelik direkler koydurduk… üstümde kayinvalidemin katında dünden beri bebeğim yukarıda o odada kalıyor. En azından bize bişey olsada o yaşasin yavrum. Dün deprem olduğunda kendimi unuttum ona bişey olucak diye elim ayağım titredi
birceeva cennetkusum16 keske her evde olsa. Allah bizleri evlatlarımızdan ayırmasın. Öncelik onlar kurtulsun tabi ama anasız babasız çok zor yetim kalmasınlar inşallah
gizememre birceeva umarım hiç gerek olmaz ben de gün yaptım bir çanta ama çok üstün körü oldu bu gün gerekli şeyleri tamamlayıp tam bir çanta yapacağım liste çok faydalı oldu teşekkürler
Ebrupinarrr birceeva Dün kullandık vardı İçinde oğluma ve bize battaniye Oğluma hırka Hepimize çorap Ateş ölçer Fener Düdük Kuru gıda yiyecek Ve su vardı Bunlar çok yeterliydi dün Çok büyük çanta hazırlamayın çok çok eşya koymayın o an inanın aklınıza bile zor geliyor eliniz ayağınız tutmuyor hem çocuğu hem çantayı almak zor olabilir Dün sadece çantayı almak aklımıza geldi hatta benim gelmedi eşim aldırdı Anahtar cüzdan şu bu hiçbir şey alamadık Sonrasında bitince deprem kapıyı kart bulduk öyle açtık
birceeva Ebrupinarrr yok ufak iki çanta hazırladık biri arabada diğeri yatağın başında evde. Düdük çok önemli ya bende alcam bugün
Ebrupinarrr birceeva Powerbank aşırı önemli Maalesef şarjım yoktu Dün yanımıza aldık fakat sadece 2 diş doluydu Gece salak gibi oyun oynarken şarjım bitmesin diye takmıştım ve şarjını bitirmiştim Full dolu olsun hep çok önemliymiş
ataselbar Ben hatay’da yakalandım büyük depreme o güne kadar hiç bilmediğim için çok hazırlıksızdım Bebeğim silikonla emiyodu silikonum bile yoktu öğlene kadar öyle böyle emmeye çalıştı ama inanılmaz açtı mecburen geri girdim eve o günden sonra 5-6 ay cebimde yedek silikonla gezdim deprem çantam hep hazır ilk zamanlar yatağın yanına koyuyordum şimdi vestiyere koyuyorum. Fener var pil var çocuklara bez ıslak mendil yedek kıyafet ceket çorap ve yedek ayakkabıları var. Biberon su mama ve atıştırmalık var.
zuhalsebu ataselbar ay benim kızım da 5 aylıktı silikonla emiyordu sütüm çok azdı bir şey olursa ölmeyecek kadar emzirebileyim diye göğsümde taşıyordum:( bu arada ta niğdedeyim. Burda bile dehşet sallanmıştık hala avize sallansın bakamam allahım öncelikle evlatlarımızı olmak üzere hepimizi korusun inşallah🤲🏻
Veramomm birceeva Kızılay ve AFAD bize yakın kızımın ihtiyaçları hariç başka hazırlık yapmadım misafirhane ve deprem için yardımcı olacak yerlerde var oturduğum bölge de müstakil yapı hep
NisanAnnesi Powerbankiniz olsun mutlaka fener için çokça pil çünkü olası elektirik kesintisinde lazım oluyor nakit para çokça lazım olabiliyor bir miktar çantanızda olsun gerisini yazmışlar zaten Allah yaşatmasın inşallah küçük çocuğu olanlar için çok zor ama en zoruda hastası olanlar için . Benim babam hasta yatağında dün öylece yanında kalabildim kaçsam vijdanim rahat değil öylece kalıyorsun 😞
birceeva NisanAnnesi powerbank var pil aklıma gelmemişti tamamlayacağım. Babanıza acil şifalar diliyorum evet bende bırakıp gidemezdim orda çatesizliğe teslim edemezdim 😔
klckbra Hepimizde iyi kötü oluşmuş bir deprem çantası, ama listeler eksikleri görmek için çok iyi olmuş. Rabbim bir daha bize bu kötü günleri yaşatmasın herkes kendi çocuğunun farkında bence ihtiyaca yönelik çocuğa biseyler koymak daha mantıklı
ataselbar birceeva komşunun arabasında sabahladık biz benim zorlandığım kısım silikondu bide bez yoktu yanımda oğlum 42 günlüktü daha öğlene kadar zorla dayandık mecbur girdim silikon bez aldım eşim öğleden sonra gelebildi yanımıza ondan sonra memlekete geldik o yüzden soğukla çok temasım olmadı bebeğim battaniyeye sarılıydı öyle aldım çıktım Allah’tan ama aşırı acıktığımı hatırlıyorum emziremedim yani sonlara doğru artık başım dönüyodu kek felan bulabildik