Selam anneler şu zorlu dönemide gectim ya kendimi anlımdan öpüyorum 😃
Gelelim nasıl bıraktığımıza;
Gecen sene ilk tuvalete götürdüğüm de 2.5 yaşındaydı ve aglayarak gidiyordu söylemiyordu 3 gün dayandım 3 günün gecesi bezi taktım şimdi degil sırası zamanı var dedim bekledim tabi cevreden ay hala bırakmadınız mı biz 2 yaşında bıraktık 2 günde diye konusanlarda var sunu anlamıyorlar her cocuk bir degil bende aşırı stres oluyodum her sorduklarında neysee biz emzik emen ve aşırı baglı olan bir bebeydik önce mart ayında onu bıraktık 1 hafta zor oldu o pis annecim o yırtılmış baska yok dedim kestimde görsün diye cok sükür onu bıraktık artık tuvalete gelmişti sıra bi sabah kalktım haydi bismillah baslayalım dedim basladık ic camasırı ve pijama giydik alıştırma külodu falan almadım eger onu alsam onuda bez sanıp yapıcak 3 gün boyunca 3 üstüne 1 tuvalete 1 üstüne 3 tuvalete derken ciş okeydi ögrendik kakası meseleydi 2 gün tuttu tabi haliyle aşırı kabız oldu ama gelince daha dayanamadı 🤣 2 defa üstüne yaptı ama nasıl korkuyo kendinden bir parca düştü sanıp aglamaya baslıyor anlattım baybay yapcaz annesine gidicek annesi cagırdı hadi yapalım diye diye onuda 4cü günde hallettik 😃 ve en kabus gece gece nasıl uyandırıcam nasıl cişe gidicez derken kızım artık aksam yaptıgı cişiyle sabaha kadar yapmıyor sabah uyanıp anne cişim geldi diyip koşuyor ve bizimde bez maceramız buraya kadar.. demek istedigim bende burda yazdım nasıl yapıcam nasıl alışacak stresine cok girdim en faz 5 gün kakayla birlikte ilk basta üstüne yapıcak ev batıcak sürekli sil temizle sabır işi ama bitincede oh be diyosun cocugun saglıgı icinde yeni başlayan anneler baslıcak olanlar 5 gün sabredin ve eger gece yapıyosa uyanıkken asla bez takmayın uykudayken takın hic anlamıyorlar sabah yine tuvalete gidin cok uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur 🌸 tuvalet egitimine baslayan komandolara şimdiden bol şans ve sabır kolay gelsin bacılar 🫶😊