Habibeaselkeser Miadında doğmuş tek bebek için doyum kriterleri ortalama olarak;
** 40 güne kadar bebekte
-> Doğum kilosunun %5-10 doğum ödemi kısmını veren bebeğin, 7-10 gün içerisinde doğum kilosuna tekrar ulaşması
-> 24 saatte 1 tl büyüklüğünde kaka
-> 4-5 çişli bez (toplam 250gr / 1 paket margarin ağırlığında)
** 40 tan sonra
-> 1-3 aylar arasında ayda ortalama 500-1000 gr arasında alması (günde 2-3 kakalı bez, 5-7 çişli bez)
-> 4.-7. aylar arasında hafif hareketlenmesiyle kilo alımı yavaşlayan bebeğin ayda 400-700 gr arasında alması
-> Doğum kilosu baz alınarak;
- Ayındaki kilosunun doğum kilosunun ortalama 1,5-2 katı olması ve 12.Ayındaki (1 yaş) kilosunun doğum kilosunun ortalama 2,5-3 katı olması beklenir.
Yenidoğan bebek annenin yaka iğnesidir.Her şeye ağlar,her ağlaması açlık değildir.Sizi koklamak istese,dokunmak istese,memeyi ellemek istese,memeyi ağzında tutmak istese,sesten rahatsız olsa,hava güneşli olsa yağmurlu olsa,1000 km ötede kasırga kopsa,alt komşunun köpeği havlasa....
Özetle canım anne; yenidoğan bebek ilk 3 ay annesine bağımlıdır çünkü ikinizde 4. Trimesterı yaşıyorsunuz.
Gak meme guk meme dendiği gibi emzirebilirsin,anne sütü hızlı sindirilir bu doğamızda var.
Bunlar her çocuk doktorundan,sağlık bakanlığından,hastaneden,ebeden edinebileceğiniz bilgiler.Ve evet biliyorum,burda sorduğunuza göre bana da söylemediler kaç aylıkken öğrendim çoğu doktor hasta ediyor insanı resmen.