_tugcee Kızım 9 aylık diş hiç çıkmadı zaten ama aslaa ağzına pütürlü bişey değse yemiyor direk çıkarıyor hatta kusturmaya çalışıyor kendini. Pes etmedim o böyle yaptıkça yine vermeye çalıştım hep belki alışır diye ama yok bana mısın demiyor sadece püre kıvamında yiyor😞 Siz pütürlü neler veriyorsunuz eline veya püre çorba dışında ne verebilirim ya artık bişeyleri çiğnesin yutsun istiyorum 10 aylık olacaz nerdeyse🤦🏻♀️Allah rızası için yardııııımmm🫶🏻
balkizlar _tugcee korkmayın her şeyi verin pütürlü vermeye de devam edin.. eline salatalık havuç elma armut dilimi ekmek her şey veriyorum ben oyalanması ve yemeyi öğrenmesi için.. 8 aylık olcaz biz de
lunalunuay _tugcee Buharda pişmiş havucu çatalla eziyorum pütürlü oluyor ve yiyor 6.5 aylıktan beri. Haşlanmış yumurta beyazını aynı şekilde yemiyor ama öğürüp duruyor havuç bayağı yumuşak oluyor sanırım.
_tugcee balkizlar Onları veriyorum eline ama sanki oyun gibi görüyor elinde ağzında götürüp sıkılıp bırakıyor hemen
_tugcee lunalunuay Havucu deneyeyim bende o şekilde yer inşallah. Sabah yağda yumurta yaptım en azından pütürlüdür yer diye ağzını bile vurmadı
Beyzaecrin96 _tugcee siz yerken yanınıza oturtun onun yemeğini siz yiyor gibi yapıp elini atmasını sağlayın o zaman heveslenip yiyebilir belki
ZeydsMom _tugcee pankek,krep,kofte, patates kizartmasi, salatalik, muz, elma ,armut veriyordum o donemlerde ben.
ZeydsMom _tugcee ben zeytinyaginda kizartiyordum onun icin uzun uzun olacak sekilde cok seviyordu doktoru da bi sorun gormemisti zaten.
ZeydsMom Bluemoons benim oglum 8 ayindan bizim yediklerimize gecti. Kofte kizartmasi patates kizartmasi da doktoru sakinca gormedi ama zeytinyaginda yapiyordum. Buharda haslanmis falan artik yemiyordu. 9 ayindan kizartmalardan verdim az az yiyordu zaten o dinemde iki dilim patates agzina atip doyuyordu. Kizartirken kagit havluyla yagini alirdim ve tencere de cok onemli yag cekmemesi icin. Ama genelde daha cok zaten firinliyordum karisik patates kofte. Oyle de yapilabilir.
_tugcee rana0234 ben her çorbasına parmağımın ucuyla nane atıyorum baharat olarak koku tat olarak değiştiriyor gerçekten belki sevebilir denemekte yarar var🫶🏻Bizimki öyle çok seviyor