favcii Bir sorum olacak 2.5 aylık kızım var evde güzel bir uyku düzenimiz var ataklar huysuzluklar olmadığı sürece 7 de banyo beslenme 8 de uykuya geçiyoruz. Ama dışarı kayınvalideme veya başka eve gittiğimizde çocuk uyunuyor. Uykusundan ölüyor ama uyumuyor onlarda sürekli oynatma peşinde. Yani sorum şu ki dışarda uyutmayı nasıl başarıyorsunuz?
Busramiray26 favcii uykusu geldiğin de söyle senin de kararına saygı duyacaklar sonuçta o aylarda bebekler sık uyuması gerek
adaatuna favcii ben aynı rutinleri uyguluyorum maksimum ananesi babanesi istiyor diye 20 dk fazladan tutarım saatinden şaşman kırıldıkları ds oluyor yapacak bir şey yok. Odayı karartırım, emziririm, pış pış açarım uyur aynı evdeki rutin
PeekaBoo_ favcii banyoyu uyku rutininden çıkarmayı deneseniz, onun yerine beslenme - loş ışıkta kitap/ninni vs gibi ilerlerseniz dışarda düzen devam ettirmek daha kolay olur. Birileri kırılacak diye düzen değişmez onlarında bunu anlaması gerek, vaktini geçirmeyin hatta biraz erken başka bir odaya geçip biraz loş ışıkta sakinleşsin çocuk daha rahat uykuya geçer. Kalabalıkta fazla uyaran aldığı için uykuya dalamıyor olabilir.
favcii Çocuğun dışarda dengesi bozuluyor bu yüzden evden çıkmak istemiyorum. Alıyorum başka odaya geçiyorum çocuk uyumuyor bir türlü
begumssrk ay aynı sorun bizde de var oğlum 3 aylık olacak ben de bu yüzden akşam dışarı çıkmak istemiyorum resmen. Uyutabilenler yazsın sırrınız nedir 🙃
favcii begumssrk birde şöyle bişey var aman uyumasın sevelim hemen yorulsun çabuk uyur. Halbuki bilinçsizlik. Bebekler yorulduğunda çok geç ve zor uyurlar
Gul-bsr Çok zor oluyor ya ayrı odaya geçip uyutmaya çalışıyorum ki genelde sesten vs çok zor oluyo ya uykudan sonra evden çıkıyoruz ya da artık o gün düzen bozuluyor ertesi gün yine devam hepsi bizim için