Burada ne güzel yöntem, fikir sormuşsunuz. Fikir sorulduğunda benim çocuğum şu kadar aylık şu kadar çok konuşuyor, cümle kuruyor yazıp (duygusal mastürbasyonunu yapıp) ardından aman kafanıza takmayın, bol bol konuşun yazılması ülkenin küçük ölçeği gibi :))))))) benim kızım 11 aylık oluyor yarın bu yüzden size fikir veremem ama okuduğum gördüğüm kadarıyla oyuncakları birbiriyle konuşturmak etkili bir yöntem. Bu arada biz de bulunduğumuz şehirde yalnızız eşimle. Bizden başkasını pek görmüyor. Artık pek çok çocuk, büyük şehirlerde böyle büyüyor ne yazık ki. Ardından konuşma terapileri vs geliyor. Çocuklar sosyal ortamdan mahrum olduğu için her şeyin para karşılığı terapisi türedi. Benim bu konuda bir eğitimim yok ama önemli olan sanırım çocuğun göz teması, sosyal etkileşimi bu illaki konuşma ile olmak zorunda değil. Google da bakarsanız her ay için gelişim basamaklarında kelime sayısı için bir alt basamak var. Muhtemelen kızınız zaten mevcut kelime sayısı ile bunu karşılıyordur. Eminim bir konuşmaya başlayınca susmaz :)) Umarım benim çocuğum şöyle şöyle çok konuşuyor ben mükemmel bir genetiğe sahip olduğum için çocuğum da harika 🙄 yanıtlarının yanında gerçekten ihtiyaç duyulmuş, işe yaramış öneriler gelir. Mesela çocuğunu konuşma terapisine gönderenler orada ne tür uygulamalar yapılıyor yazar. Sağlıkla büyütün 🌸