usenmedimyaptimbirvelet çaydanlığın içindeki kireci temizleyim diye porçöz döktüm ama sarışınlığıma geldi tezgaha da dökmüşüm. Şimdi böyle iz kaldı. Geçer mi cif krem yaptım geçmedi bu arada🤧
Haticedgn usenmedimyaptimbirvelet çaydanlığın içine porçöz kullanma aşırı zararlı. Bi su kaynat limon tuzunu at biraz bekle kireçten eser kalmazz her anlamda zararlı porçöz
Hayallerhayatolsa Canım sen bunu internetten bi dergah satan firmaya sor ara Benolsam onu yaparım ki Yandımı acaba asitten
usenmedimyaptimbirvelet Hayallerhayatolsa yanmış Özel mermerdi zaten fiziksel zarar gördü muhtemelen derine işledi mi bilemiyorum Ya evim eski 24 yıllık falan şimdi bu mermerden kalmamıştır bile
usenmedimyaptimbirvelet Haticedgn yaptım limon tuzuyla öyle geçmedi hemen porçöz döktüm niyeyse.her yeri mahvettim :) çaydanlık önemli değil gerekirse atarım önemli olan koca mermer tezgah🥲
Hayallerhayatolsa usenmedimyaptimbirvelet doğrudur benimde öyle mermerim vardı tenceren kaç kez yandı öyle kaldı
Nezzz_ usenmedimyaptimbirvelet Merak ettim limon tuzunu nasıl kullandın peki ben bir yemek kaşığı çaydanlığın son sınırına kadar su koyup kaynatıyorum kirecin çıkmamasına imkan yok soğuk şekilde bekletirsen ondan işe yaramamış olabilir
usenmedimyaptimbirvelet [silindi] hahdhsha allah kahretmesin bugün her elimi attığım şeyden maddi zararlı çıktım Kocam seri öfkeli
Kediperest Ya geçmiş olsun benim çaydanlıkta kireci çıkaramadım bir de dibi tuttu caydanlıgın napsam geçmiyor:((
selambengeldim Kediperest bir paket limon tuzunu çaydanlığa dökün üstüne suyu doldurun ocakta kaynatın kireç falan kalmıyor ben hep bu şekilde yapıyorum yeni alınmış gibi oluyor. Suyu baya çaydanlığın üstüne kadar doldurun iki parmak mesafe bırakın
usenmedimyaptimbirvelet Hayallerhayatolsa neyse sağlık olsun artık tam da gözüken yer nasıl canım sıkıldı
Tatlican usenmedimyaptimbirvelet Tühya porçoz değil limon tuzu ve karbonat koyuyoruz kaynayan suya ve öyle kaynatın gidiyor kirec
usenmedimyaptimbirvelet Tatlican .limon tuzuyla kaynattım zaten geçmediği için porçöze başvurdum Geçti bitti ama olan caanım tezgaha oldu cila falan olursa bi bakarım artık