annesirin erkeklere ne bundan ya da bir futbol maçında kadının doğum şekli neden reklam edilir?maçları izleyenlerin büyük oranı erkektir ve cahil insanda çoktur.O yazıyı okuduktan sonra doğum yapmak üzere olan ama VAJİNAL DOĞUMU riskli olan bir kadının kocası bu afişi gördükten sonra sizce hadi sezaryen olsun dicekmidir? Tabiki demicek kadın ölürse ölsün ama bak maçta bile reklamını yaptılar sezaryen doğum doğum değildir diye gezecek ortalıkta.Eski kafalı insanlar böyle şeyleri gördükçe daha çok baskı yapacaklar aman sakın sezaryen olma diye lütfen yapmayın.Bir operasyonun gerekli olup olmadığını o hastanın doktorundan başkası karar veremez.KENDİ VÜCUDUMUZ ÜZERİNDE BİLE SEÇME HAKKIMIZ YOK.Bide acaba vajinal doğum sırasında mı anne-bebek ölümü ikisi ayrı ayrıda olabilir çok yoksa sezaryen doğumda mı araştırma varmı merak ediyorum.Sezaryen doğumda pek duymadım ama vajinal doğumda bebeğin kafası kopan,kolu kopan,kolu çıkan,ya da kan kaybından ölen çok anne duydum.Bir araştırma varsa merak ediyorum hangiisinin oranı daha fazla.Buarada önemli olan annenin ve bebeğin sağlıklı olması değilmidir ne şekilde dünyaya geldiğinin ne önemi varki?Bende sezaryen doğum yaptım.Çünkü şekerim vardı ama bebeğim küçüktü gelişim geriliği vardı doktor risk almayalım dedi.Ben belkide o pankartta yazdığı gibi vajinal doğum için inat etseydim (ki çevre baskısı yüzünden vajinal doğum diye inat edip bekleyen ama hayatını kaybeden çok annede var duyuyorz haberlerde vs.) şuanda bebeğim belkide hayatta olmicaktı.Kızım şuanda 5 yaşında maşallah kolay kolay hasta olmaz.Zeka olarakta çok şükür hemen kavrar öğrenir herşeyi.Sezaryen doğumunun zararını anlatırmısınız bide merak ediyorum