Mca27 Çocuğuma 3 doz bexsero vurdurdum. Vurulalı 2 yıl oluyor. İlk kez başka bi aşı ismi daha duydum diğer gruba karşı koruyan. Doktorum bi bilgi vermemişti bununla alakalı. Sizce vurdurmalı mıyım?
cokbilmismom Mca27 yaptırın tabi ki doktorunuzdan bilgi isteyin bebeğiniz kaç aylık ona göre aşı sayıları da değişiyor sanırım
MeetJoeBlack Mca27 diğer grup menenjit aşısı var, bexsero ile birlikte onun da yapılması gerekiyor. O grupta 3 marka var , menactra- menveo- nimenrix. En sık yapılan nimenrix . 2 yaşını geçtiyse tek doz nimenrix yapılır.
esrakuzeyous Meningokok sanırım diğeri Bizim doktorumuz şiddetle öneriyor 3doz bile yapabiliriz diyor Geçenler de bir bebek vefat etmiş çünkü menenjitten geri dönüşü olmayan olsa da sakatlık bırakan bir hastalık Allah korusun bütün bebişlerimizi. İmkan varsa yaptırmak en güzeli
Mca27 esrakuzeyous Allah korusun bende o haberi okuduktan sonra korktum o kadar kafam karıştı ki. Kızım doktoru bexserodan başkasına gerek yok dedi ama okuduklarım öyle demiyor ne yapacağımı şaşırdım
Mca27 cokbilmismom kızım 3 yaşında. Bexsero aşıları tamamlandı 1 yaşında. Kendi doktoru nimerexe gerek yok demişti. Cidden doktorlar farklı farklı konuşabiliyor bazen buda çok kafa karıştırıcı oluyor
Fatmaaa54 Banada bugün doktor dedi menenjit aşısı için bir liste verdi işte 3doz bexsero birde nimenrix 3 doz çocuğum 9 aylık birde 5 yaşında ki kızıma iki doz bexsero bir doz nimenrix dedi ama. Benim korkum şu yan etkisi olan bir asiymis sizde yan etkisi oldu mu lütfen beni de aydınlatın
Mca27 Fatmaaa54 benimde kızım 3 yaşına girdi bexseronun son dozunu 1 yaşındayken yaptırdım. Bexseroda hiç yan etki olmamıştı. Ama bu nimenrixi hiç bilmiyorum bende yaptırıp yaptırmamak konusunda kararsızım :(
esrakuzeyous Mca27 bence tek doktorun lafıyla hareket etmemek lazım bizim burda vefat eden haberlere çıkan kızımız değil. Bir vaka çıktıysa muhakkak yayılmıştır demişti doktor o yüzden 3doz yapcaz dedi nimerix meningokok yaptırıp hastalığı unutun dedi Allahın izniyle şaibeli aşılar değil sonuçta yaptırmak gerek bence eyvah para etmiyor
cokbilmismom Mca27 bizim doktor 7. Ayda başlattı iki markayida vuracak toplam 5 doz 3 dozu bitti bile 1 yaşında suan 2 dozumuz kaldi