yohh_yavv Ya kızlar bi bizim mi aylık giderimiz çok fazla Kira,kredi borcu,toki taksiti,motor aldık onun taksiti yani aylık 50 bin küsür bunlara gidiyor ele gelen para duman olup uçuyor sanki
kirazmevsimi_ yohh_yavv bugün bizde eşimle aynı şeyi konuştuk. Çocuktan sonra kenara köşeye bir sey koyamadık gelen hemen ucuyor gidiyor ve aylık giderlerimiz cidden çocuktan sonra çok artti..hayat pahaliligi var bu ülkede malesef ve bu bizleri inanılmaz etkiliyor. Filler tepişirken olan yine bizlere oluyor …
karaca_61 yohh_yavv malesef canim esimde bu akşam günlük 1000 lira harciyorum die yakiniyordu 10 gunde bir markete 4 bin veriyoruz 15 kira elektrik su dogalgaz bizde motor aldik yazin son 3 taksidimiz de ondan kaldi okula giden cocukda var😄yani yine her gün arabanin yakiti illaki bir eksik çıkıyor derken he birde sigara parsı 😄 hafta sonu bir disari cikalim nefes almaya diyoruz eve düşen dönünce olan keyfimizde kaciyor 3 5 derken bakiyoruz bi cikmamiz 2 3 bini bulmus .valla yasim 28 ben yine esime biz geldik iyi kötü yasadik ama çocuklarımız ne olacak diyorum onlara yatirimi gectik artik karinalarini doyurup birseye muhtac etmeden bakabildigimiz icin şükürler olsun Allah herkesin bildiği ekonomide yardimcisit olsun😌
yohh_yavv kirazmevsimi_ ay evet gerçekten öyle yatırım sıfır resmen yatırım bi kenarda kalsın boğazımızı zorla doyurur hale geldik
incirreceli_06 yohh_yavv evet ya yani 4 yıllık evliyim sanki her geçen gün hersey daha da pahalı oluyor bundan ¾ sene önce ⅗ kenarima koyabiliyordum hatta iyi kötü dolar gram alabiliyordum şimdi 10 dolar alabilirsem şükrediyorum hani zaman böyle hızlıca akıp gider anlamazsın ya artık herseyde Almış başını gidiyor ve biz bunu birkaç sene sonra farkediyoruz ben artık bu hayat pahaliligina yetişemiyorum aldiklariminda Bi aslı olsa içim yanmaz
BuzluKahve yohh_yavv Bu yazdıklarınız en azından bir mal sahibi olunca yapılan ödemeler. Bizim kızımın özel dersi, dershanesi, sağlık sigortaları, iki araba zorunlu sigorta ve kaskosu (taksit yaptırdık) aidat ve faturalar toplam 50 bin oluyor.
hepsigececeksabret yohh_yavv ya eskiden kenara bi çeyrek vs yapıp dışarda yemek yiyorduk. Şimdi bakıyorsun bi yemek yesen dışarda 600 lira en aşağısı. Her ay 20 bin kredi kartı borcu var sürekli bu ay kapat zaten elde para kalmıyor onunla alışveriş yap dön başa 20 bin oluyor. Bizim mi boğazımız çok biz mi çok yiyoruz diyorum market market market. E bi tatlı yapayım desen zaten şekerdi yağ dı. Yumurta kolisi olmuş 200. Et kıyma alıncak gibi değil cocuğun canı köfte çekse alsan kıyma 600 tl. Ben de anlamış değilim.
kalu yohh_yavv hayır şuan herkesin giderleri öyle çünkü ortalık çok pahalı bizde kira borç vs derken kendimize bile zor yetiyoruz çocuk olunca daha da zor oluyo tabi
kimbumadam yohh_yavv Kira+mutfak masrafı+ bebiş harcamaları bahsettiğiniz tutarlarda gidiyor.. Çünkü seçmenler bize bu hayatı reva gördüler🥲
merveipkknn Kredi kartimiz 70bini asagi dusmuyor 20si benzin kalani cocuk ve ev gideri eksta harcamamiz yok ihtiyac olunca kiyafet ayakkabi aliriz, nakit harcamalarda 20bini buluyor yani bilmiyorum bi bakmisiz yine cok harcanmis ama ne aldin desen hicbisey
Ballikizim99 yohh_yavv ekstra bi durum yoksa aylık ortalama 30-40 bin civarı harcamamız var kira vs hariç tabi israf etmem hiçbşyi gereksiz harcama yapmam ama ona rağmen böyle..