dlrkrn bu hafta riskli bi hafta düzenli ölçüm yapıp kağıda yazın doktora götürün 13/8 yüksek hamilelikte 14/9 riskli ben yüksek tansiyondan doğuma alındım tabi başka şeylerde vardı ama kısacası gebelik zehirlenmesi geçirdim 34. Haftamda erken doğuma girdim ve tansiyonum 34. Haftaya kadar 13/14 lerdeydi ki o bile düzenliyse bu durum yüksek kabul edilir en son 20 ile doğuma alındım ölümden döndüm. Öncelikle kan tahlili verin alt ast değerlerinizede bakılsın çünkü tansiyon karaciğer ve kalplede bağlantılı olabiliyor. Benim ihmale geldiği için 28. Haftamda bu belirtiler vardı ama bulunduğum şehirdeki doktorlar ilgisiz olunca benim tansiyondan 31. Haftamda haberim oldu 33. Haftamda tansiyon ilacı verdiler anca oda pek bi fayda etmedi çünkü bi hafta sonra nöbet geçirdim. Sizi korkutmak istemem ama yaşadığım için biliyorum tecrübe diyelim. Haftanız çok riskli ne kadar önlem alınırsa okadar iyi olur birde tabi bu tansiyon bebeğe giden damarı tıkıyor ve bebek kilo alamıyor benim kızım 1700 doğdu 30. Haftaya uyumlu meğerse 4 hafta boyunca hiç beslenememiş kilo alımı durmuş. En azından riskiniz veya tansiyon durumunuz carsa bile kontrol altına hemen alınabilir ve zamanında doğum gerçekleştirirsiniz. Veya riskinize göre ciğer geliştirici vurulabilir mesela benşm kızımın hayatını 30. Haftada vurulan ciğer geliştirici kurtardı ve zayıf olmasına rağmen ciğerleri gelişmişti demek istediğim gebelikte en şakaya ihmale gelmeyecek şey yüksek tansiyondur. 4 defa belirli aralıklarla on dk uzandıktan sonra ölçümlerinizi yapın hararetliyken ölçmeyin bi 5 dk on dk dinlenin ölçün eğer düzenli olarak 13/8-14/8-14/9 13/9 çıkıyorsa bir problemin başlangıcı demektir. Birde baş ağrısında yükseldiğinde limonlu su için