ayran Kızım 5.ay 5 günlük devlete sağlıklı çocuk bölümü diye geçen çocuk doktoru bakıyor aylık kontrole çağırıyor. Aşı için konuştuk Nimenrix ve Bexsero aşısının ikisini aynı anda vurulması gerektiğini söyledi 5-7-13 olarak yapalım dedi bende biri vurulsa olmaz mı dedim hayır dedi vurulmadığı aşının bakterisini kaparsa o zaman nasıl korunucak dedi bilemeyiz o yüzden ikiside vurulmalı dedi kafam karıştı bu şekilde ilerleyen varmı sizlerin nasıl oldu ?
Gokturkmom ayran bende aynı şekilde ikisini bir yaptırdım 3aylıkken olduk menenjit AB’sinin ilk dozunu diğer dozumuz 5.ayda😊 sonrasında hatırlatma dozu var 13.ayda. Bizim aşı düzeni 3-5-13şeklinde
minikoalaannesi ayran bize asi takvimi yapti doktorumuz ikisi icin diger asilara da denk gelmeyecek sekilde biri 5 7 13. Ay digeri 7 9. 12.ay olmasi lazim
[silindi] ayran bahsettiğiniz iki aşıda menenjit aşısı ama farklı gruplara karşı koruyuculukları var o yüzden ikisi de uygulanmalı. Biz de aynen bu şekilde ilerledik sadece iki ay erken başladık 3 5 ve 13.aylarda olmak üzere tarihlendirdik.
Onder53 minikoalaannesi 12 ay KKK SU ÇİÇEĞİ VE PÖNOMOKOK devlet aşıları var 3 adet üstüne bunu vurmazlar sanmıyorum 12 ay karar verdiyse vurdurmayın ağır gelir çünkü KKK VE SU ÇİÇEĞİ aşısı canlı aşılar .
ayran [silindi] ben tek bu ay 2 doz sanıyordum diğer aylarda da 2 doz olarak devam edicek yani ağır gelmedimi
[silindi] ayran evet iki doz şeklinde sanırım 13.ayda sadece biri yapılacak tam emin olamadım şimdi. Biz 3.ayında yaptırdık çok ateş olmadı normal aşı huzursuzluğu oldu o kadar. 5.ay aşılarınında haftaya yaptıracağım aşılar arasında 2 ay geçmiş olması gerekiyor. Bir de devlet aşılarıyla arasında 4 hafta olması lazım ona dikkat edin.
cokbilmismom ayran bizim ki ayni anda olmadı bexora zaten çok ağır bir aşı doktorumuz bu aşıyı yapacağı zaman o aya başka aşı planlamıyor, devlet asilarinida aynı zamanda denk getirmiyor
MeetJoeBlack ayran ikisini de ayrı ayrı yaptırmanız gerekiyor evet ama aynı anda yaptırmak zorunda değilsiniz. İkisine ayrı takvim hazırlanabilir.
hndathn ayran 13.ayda tek doz nımenrix 24 ve 26 da 2 doz bexsero sekılınde ayarladı çocukarımın doktorları öyle yaptırdık
idlpdli Bizim doktorumuz da şöyle uyguluyor Nimenrix 4-6-13 Bexero 5-7-13 Ek olarak devlet aşılarına denk geldiğinde tam 1 hafta aralıkla gelmemizi istedi.
ayran idlpdli her şekilde 2 side uygulanıyor ben acaba biri uygulansa diye düşünüyorum ama sanırım herkes 2 aşıyıda yaptırmış
Themom_ ayran 7-9-13 aylıkken bexsero 16 aylıkkende nimenrix yaptırdım. Doktorumuz aşı takvimini bu sekilde ayarlamıştı ne kadar erken o kadar iyi antikor üretimi açısından demişti
Themom_ ayran Her doktorun görüşü düşüncesi farklı 🤷♀️ İkisde farklı grup aşılar ama bexsero, nimenrixten daha ağır diye hatırlıyorum bizim tüm aşılarımız bitti çok şükür
MeetJoeBlack ayran ikisi aynı anda olsun bitsin diye demiştir çünkü aynı anda da yapılıyor zaten. Ben 1 ay arayla yaptırdım ama son dozları aynı gün yaptırdım mesela. 7-9-13 bexsero, 8-13 nimenrix yapıldı.