Kucukkiz 23 aylik olmak uzere kizim ama asla sebze yemeklerini yemiyor. Mucver yaptim bugun ama yok da yok. Pilav makarna kuskus bir de yogurt corbasi ile yasiyoruz bu aralar. Nasil yediricem ben bu sebzeyi onerileriniz var mi?
selambengeldim Kucukkiz benim oğlumda pırasa ıspanak yemeği yemez mesela ki bizde eşimle yemeyiz ama börek olarak yapınca oğlumda bizde yeriz. Kahvaltıda peynir hiç yemez ıspanaklı böreği lor peynirli yaparım o şekilde yer. Kaşarda yemez ama sigara böreğinin içine kaşar koyarım öyle kızartırım yer. Yani alternatif üretebilirsiniz. Bir de çocuklar bir kere tadına baktı beğenmedi bir daha yemez değil aslında bir yemeğe alışmaları için 8-9 kere tatmaları gerekirmiş. Kuru fasülye nohut yemeği asla yemezdi ama ben sürekli yaparım zamanla alıştı artık yiyor
kirazmevsimi_ Kucukkiz acaba pütürlü taneli olabilcek bir şey mi yemek istemiyor ? Çorbalarını sebze ile yapsanız blendırdan gecirip terbiyesini yogurtla verseniz bir nevi sebzeli yogurt corbası olur belki o zaman yer maksat vitamini alması.
Kucukkiz selambengeldim ben de alternatif yedirebiliyorum ama saf haliyle asla yediremiyorum. Mesela pirasa yemegi! Bezelye yemegi! Alternatif gidecegiz demekki 😇
Kucukkiz Istiyorum ki patates, bezelye yemeklerini yesin ama olmuyor. Yemiyor diye yapmayinca da hep ayni yemekler dönüyor. Yemesi icin zorlayamiyorum da. Yemeyen bebeklere neler yaouyorsunuz?