goktugbgln Sag kalçada alfa açisi 60, beta açisi 47 derecedir. Sol kalçada alfa açisi 63, beta açisi 42 derecedir. Ölçümleri böyle çıktı. Normal mi?
eminemine00 goktugbgln 60 sınır kabul ediliyor. 60 ve üstü olmalı. Eğer gerilemezse kalça sıkıntı olmaz. Ama diğer ölçümde düşerse aparat takılır. Kaç aylık şuan ?
trabzonlumom Bizim biri 60 diğeri 61 di sağ bacak sınırda dedi doktor fazla anlamıyorum bende üstte kalsın ama 🌸 doktorunuza göstermediniz mi
goktugbgln trabzonlumom hayır göstermedim. Devlet hastanesinde çektirdik çeken doktorda bir şey demedi sonuçlarla alakalı :(
trabzonlumom goktugbgln evet genelde söylemiyorlar doktorunuza gösterin diyorlar ama korkmayın öyle bişey olsa bile tedavisi var zaten biz 1 ay çift bez kullandık tekrar çekim yaptırdık aynı çıktı ama bi sorun olmaz 6. Ayında tekrar bakalım dedi doktorumuz
eminemine00 trabzonlumom Çift bezi söylüyorlar ama ortopedi doktorumuz bize çift bez ile olmaz bu iş demişti. Bende yapmıştım çift bez çocuk doktoru deyince maalesef olmadı. Geriledi ölçüsü 🥴🥴
eminemine00 goktugbgln 3 aya kadar oturuyor kalça. Bir sonrakinde değer aynı veye yükseme olursa takibini yapar doktor. Değer düşerse ortopediye yönlendiriyorlar. Orda da önce aparat tedavisi var. Ölçümden ölçümede fark var ama. İçinizi rahat tutun. Ne zaman gideceksiniz tekrar ?
eminemine00 goktugbgln zannetmiyorum sorun olduğunu. Büyük ihtimal bir şeyi yok der. Yada 1 ay sonra tekrar bakalım der.
btlbge Arkadaşlar 2. Ayda sağ alfa 63 sol 59 dedi bir ay sonraya attı 3. Ayda sağ 64 sol 58 dedi devlette baktırdım bebeğime ortez takıldı alışamadı çıkar tak yaparak alıştırdım ben Ankara da bir doktor buldum çocuk ortp tavsiye üzerine buldum ben yorumları da hep olumlu Prof M .Cemalettin Aksoy çarşamba götürcem Biz doğuda çalıştığımız için Burda develiye ya da özele güvenemedik direk o doktora gidicem aklınız da bulunsun yani bebeğin kalitesi üçüncü ayda oturuyormuş ya tedavisi altıncı aya kadar kesin tedavi olması gerekiyor altıncı aydan sonra daha farklı tedaviler oluyor en azından kısa zamanda tedavimiz olun ilerki yaşlarda sıkıntı olmasın hani şu an bebeğin çok canı yandı belki ama çıkar tak yaparak ben alıştırdım çabuk alışıyorlar gece hep kucağımda uyuyor ya da yatırıyorum destekliyorum o şekilde uyuyor bir taraftan çift bez de yapıyorum ona rağmen ortez takıyorum Aklınızda bulunsun ben öğrendiğimde hastanede sürekli ağlayarak gözlerimden yaş akıyordu bebeğimin canı acıyor diye meğerse benim bebeğim o an acıkmış Siz sürekli tedavisi üçüncü dördüncü aya atmayın lütfen tedavisi erken Olsun ki ilerki yaşlarda daha ilerki tedavilere gerek kalmaz