zeynep34343434 Oğlum tam 3 yaşında Otizm riski var dedi doktor oyuncakla oynarken filan kanat çırpıyor ismine her zaman bakar tüm komutları yerine getirir kanat çırpması ve garip el hareketleri var iletişimi çok zayıf konuşması da 3 kelimeli bazı cümleleri kurar tüm harfler renkler ve 30 a kadr kadar sayıları biliyor dünyam başıma yıkıldı
Dolores zeynep34343434 özel öğretmen tutup çocuğunuza bireysel ders aldırın evinizde. Otizm riskli bebeklere bu şekilde ders verdim-veriyorum, risk grubundan çıkanları tanıyorum. Eğitim almazsa tanıya doğru gidebilir
simonettavespucci zeynep34343434 zeynep34343434 göz teması nasıl? Kanat çırpma heyecanlanınca falan mı yapıyor yoksa dönen hareketli nesneleri görünce mi? Benim oğlumda riskli grupta 19 aylık
Ecem__ zeynep34343434 sadece hareketlerinden dolayimi..komut var goz temasi var seslenince bakma var cumle kuruyor …ilginc geldi tabiki doktor daha iyi bilir
Eylulzeynep8 zeynep34343434 Şimdiye kadar hic farketmediniz mi ? Otizim bir sprektum yani herkes de farklı belirtileri oluyor ismine dönmesi olmadığı anlamına gelmez , ama farklı birsey de olabilir başka görüş alın ama hemen eğitime de başlayın bence
zeynep34343434 Göz teması komut alma çok iyi oğlum gel karşıma otur derin oturdum annecim diyerek koşar gelir doktorculuk oynyayalım der ben ayıcıkları tedavi ederim dikkatle bakar dinler bişey yaptığında özür dilerim annecim seni çok seviyorum der ama dediğim gibi anormal olan el hareketleri var bu hareketleri doktorun yanında da yaptı şüphelendi doktor denver testi çok iyi çıktı hatta gelişimi iyi dedi doktor
kagansinem zeynep34343434 bır sağlıkcı ve anne olarak tek doktorla kalmamanızı onerırım , kendı oğlumunda işitme kaybı var omur boyu cıhaz takıcak hemen cıhazlandırın denilmesi ardından bır kaç farklı prof a gıdısımız defalarca testlerın yapılısı bır yıllık bır sureç ardından cıhaza ıht olmadıgını cok az bır kayıp old ogrendık. Bır doktor yads ıkı doktor otızm dedı dıye otızmmış demekkı demeyın. İşinde alanında bu alanda ustalaşan doktorlar terapıstler pedagoglarla görüşmeliisnz
kagansinem Uc kelımelı cumleler var dıyorsunuz bu cok onemlı. Oyun oynayacağınz zaman gelıyor yaptıgı komutu dıllendırıyor ozur dılemek gıbı gorgusel eylemlerıde yerıne getırıyor. Fızıksel hareketlerden dolayı dırek tanı bana cok dogru gelmedı. Ankara ıstanbul gıbı buyuk şehırlerde baska doktorlara gıdın bnce
hellinn34 İnşallah değildir bacım dualarım seninle. Ama burda göz temasını soran annelere ithafen, çok yakın bi tanıdığım var. İkizleri otizm. İkisinin de göz teması çok iyi. Yani göz teması kesin bir ayırıcı özellik değil maalesef.