mihrabal
mihrabal ben doktorumuzun bizi nasıl yönlendirdiğini anlatayım. 5. Aydan itibaren 3 gün kuralı ile gittik. İlk önce mevsim sebzeleri, sonra ev yoğurdu, loru, sonra mevsim meyveleri, en son artık 6. Ay gibi yumurta sarısı. Bize önerisi “buharda haşlama 2 yemek kaşığı “ artık o gün yiyeceği neyse o şekildeydi. İçine azıcık zeytin yağı ekleyerek püre yaptık. Mesela patates,bal kabağı, brokoli, havuç, avokado, muz , elma… ben yoğurdu verip alerji yapmadığını gözlemledikten sonra verdiğim ürünle beraber yoğurtta verdim. Herhangi bir sorun yaşamadım. Yumurta sarısını 6. Ayda verdik ama son çalışmalarda yumurta sarısı ve beyazının alerjik reaksiyon oluşup oluşturmadığını gözlemlemek amaçlı beraber de verilebileceğini söylüyor. Ben 6.5 aylıkken ikisini verdim. Bir sorun yaşamadım. Zaten yumurtayı tadımda ¼ oranında verip denemek daha güvenli. Alerji ihtimali yüksek bir besin. Şuan 7. Aydayız. Kıyma, bebek salçası ekledik yediklerimize. Ayrıca hergün kaynamış soğumuş su içiriyoruz. İlk başladığımızda sadece tadıyordu. Biraz garip gelmişti. İlk başladığında günlük max 30 ml içsin demişti doktorumuz, zaten o kadar içmiyordu. Şuan baya içiyor. Tabi her bebek kendine özel. O yüzden alerjik durumları, yutma refleksini falan iyi gözlemlemek lazım. Benim bebeğim şuan kıymalı çorbalara yeni geçti ama arkadaşımın aynı dönem doğan bebeği pirzola yiyor. Her çocuğun gelişimi aynı olmayabilir.