Merhabalar cok caresiz gunler geciriyorum lutfen tecrubelerinizi paylasir misiniz? Bebegim gazli bir bebek ve kolik. Her gun ayni saatte aglamaz ama mutlaka belli saatlerde aglar hep huysuzdur cok nadir beyaz gurultuyle sakinlesir. Disari cikartamiyorum bile arabada aglar bebek arabasinda aglar pusette aglar. Sab simplex ve nurse haevey colex surup kullaniyoruz. Bunlar olmadan da bebegim gazini alttan ve ustten cikarabiliyor zaten. Kakasini da yapabiliyor. Ama yine de gazi var diye dusunuyorum cunku bu uyuyamama ve devamli emmeyi baska bir sebebe baglayamiyorum.
Emerek uykuya gecen bir bebek. Gunduz uykulari max 30dk, gece zaten yanyana ve meme acik yatiyoruz ki saat basi uyandiginda memeyi alip tekrar dalabilsin diye. Ve kucagimdan baska yere aldigim an uyanir. Kucagimda bile cogu zaman 1-2 dakikada bir hareketlenir ve tekrar memeyi alir. Tekrar birakir tekrar alir surekli hareket eder sesler cikartir. Cocugum asla derin uykuya gecemiyor. Bunun sebebi surekli memede olmasi mi? Baska bir uyuma yontemi bilmediginden gunun 20 saati memede beni emzik yapmis durumda. Kakasi hep yemyesil bazen mukuslu. Bu kadar cok emdigi icin cok kusuyor. Kilosu ust sinirda sadece anne sutu aliyor. Bazen fiskirtarak ve balgamli gibi kusuyor. Emmedigi ve uyumadigi her an agliyor veya mizmizlaniyor. Emme surelerini uzatmak istiyorum ama oyalayamiyorum hep agliyor ve sussun diye yine meme vermek zorunda kaliyorum. Buyudukce algisi arttikca bu sureyi uzatabilecek miyim yoksa aliskanlik oldugundan boyle mi kalacak?
Kendime asla vakit ayiramiyorum. Emme-uyku iliskisini nasil kesebilirim henuz erken mi? Zamanla duzelecek mi? Kendime ayiracak 1 dakikam kalmadi bu yuzden.
En son doktor kontrolumuzde muayene edemedi bile doktor aglamasindan. Cildinin atopik oldugunu soyledi mustela kullan dedi acaba alerjik bir sorunu da olabilir mi? Uyurken surekli elleri kollari hareket halinde yuzune degdiriyor acaba kasintisi olabilir mi? Bu krizlerin sebebi reflu mu gaz mi alerji mi yoksa direkt sadece kolik mi?