Merhaba, benim ikizlerim var şu an 2 yaş 1 aylıklar 3 hafta oldu yeni bıraktılar. Sizin gibiydim nasıl olucak çok bağlılardı alışıklardı gece uyuyamazlar diye düşünüyordum tam kafama takmaya başlamıştım. Çünkü saat 9 gibi uyumadan önce biberondan bir kere 90-120 ml mama hazırlayıp veriyordum. Gece de ağlıyorlar ağlıyorlar çok ağlıyorlardı mama anne mama diye içmeden duramıyorlardı. Alışkanlıktan artık yaptıklarını düşünmeye başladım çünkü gece 30 ml yani az yaptığımda onu içip bitirip istememeye başladılar. (1 yaşından sonra Gündüz hiç isteniyorlardı çok şükür yemeleri iyiydi.) Sonra doğumgünleri yaklaşıyordu o zamandan beri diyordum ki benimkilere, ya biliyormusunuz biz iyi ki doğdun yapcaz pasta yapacak anne sonra üstüne mum koycaz alkış yapcaz mumu üfliycez sonra da biberonlar bebeklere gidicekmiş by by yapcaz falan söylemeye başlamıştım.(Biberonların uçları da ısırdıkları için büyük delikti ve hiç rahat içemiyorlardı, boynuna yüzüne sıçrayıp dökülüyordu bu arada) Sonra doğumgünleri oldu ben uyumadan önce hazırladığım mamayı azaltmaya başladım seyrelttim 120 ye 3 kaşık gibi 90 a 2 kaşık mama gibi, ilk 60 a sonra 30 ml mamaya indirdim sonra biberonda artık tamamen su oldu derken. Sonra mamayı biberonları gözlerinin önünden tamamen kaldırdım gitmiş bitmiş dedik yanlarına su şişelerini getirdim artık suyu da şişelerinden içtiler mama dediklerinde o gün yaşadığı heyecanlı bişeyi anlatıp( parkta akülü araba gördük hemde mavi vs) geçiştirdim derken. Hiç ağlatmadan süreci tamamladılar yani bence oluyor çocuğunuzu tanımanızla alakalı ya. Yeter diyorlar aslında zamanı gelince biz sadece yardımcı olmamız lazım. Yönlendirmemiz lazım. Şimdi bizde sırada emzik bırakma seviyesi var onu da rahatsız olmaları için iğne batırıp delmeyi düşünüyorum açıkçası, tadını alamamaları lazım ki yeter desinler. Sadece uyurken emzik kullansalarda yine de artık zararı oluyordur.