oglumherseyim_ Kızlar oğlum öksürüyor diye doktor calpol ve dolven verdi dönüşümlü kullan dedi sabah dolven verdim şimdi calpol vereceğim ama babam dolven ver bu çocuk soğuk aldı ateşi yok diyor ne yapmalıyım bilen var mı?
ayisit oglumherseyim_ doktor ne dediyse onu yapın. Dolven ve calpol ikisi de aynı amaç farklı içerikler. Babanız doktor değilse kulak asmayın, doktorun bir bildiği var ki dönüşümlü kullanın diyor.
Efnans_Mom oglumherseyim_ calpol sadece ateş için degil aynı zamanda ağrı kesici rahatlaması için vermiştir dolven ağır gelecek demkki o şekilde verdi calpol hafif bir ilaç dolvene göre
oglumherseyim_ Efnans_Mom @bikahveicelimmi @ayisit Doktora götürdüğüm de öksürüğü hafif başlamıştı 22 aylık bu arada dolven calpol ve antibiyotik verdi Ateşi çıkarsa antibiyotik ver yoksa calpol ve dolveni dönüşümlü ver dedi. Bugün 4. Günü öksürüğü bayaaa baya artınca babam da bugün akşam da dolven ver o daha etkili çocuğu rahatlatsın dedi o yüzden aklım karıştı 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Calpol de ateş düşürücü ağrı kesici yazıyor, dolven de ağrı kesici, ateş düşürücü, iltihap giderici yazdığı için dolven mi versem dedim çünkü barkodunda sabah akşam 1 ölçek içiniz yazmış ya dedim demek ki günde iki defa verilebiliyor şuan daha ikisini de vermedim
CatBoy oglumherseyim_ Kaç aylık? Dolven calpol ikiside ağrı kesici ateş düşürücü. Dolven sadece viral enfeksiyonda bir tık iyi gelebilir ama yine de soğuk algınlığı ilacı değil. Bizim grip olduğumuzda parol içmemiz gibi düşünün
Nhrnhr Calpolde dolvende agri kesici ates dusurucu suruplar , eger cocugunuzun atesi yoksa oksuruk icin etkili olmazlar, oksuruk icin nebulzitorle hava yapmaniz yda dogal olan grintuss aspinatura gbi suruplar kullanmaniz daha yararli olacaktir
CatBoy oglumherseyim_ Bitkisel grintus öksürük şurubu çok iyi geliyor. Bisolnatur da güzel. Oğlum havale geçirdiği için biz hiç kullanmadık grip ilacı. Bitkisel olan öksürük şuruplarından kullanabilirsiniz. Çoğu doktor dönüşüm önermiyor sabah akşam Dolven kullanabilirsiniz bu süreçte.
oglumherseyim_ Deletedmom192 Evet doktor desem ne cevap vereceksiniz ? Burada bir sürü arkadaş yardımcı olmak amacı ile deneyimlerini anlatırken sizin bu sorunuz ne oluyor anlamış değilim . Yardımcı olmaya çalışıyor desem yardımcı olmaya çalışmıyor Muhalif misiniz ,muhalefet olmaya çalışıyorsunuz desem sizde ne diyor bu diyeceksiniz aynı benim şuan size ne diyor bu dediğim gibi. Lütfen yorumlarınızı bilginiz varsa bilgilendirme ya da olumlama adına yapın insanlar gergin ya da sinirli olabilir boş yere huzursuzluk çıkarmayın
oglumherseyim_ CatBoy Maalesef bize de bitkisel ilaçlar iyi gelmedi 🥺🥺 Bitkisel diye 3 farklı aldım ama bir faydasını maalesef göremedim 😔
CatBoy oglumherseyim_ Dolvenin viral enfeksiyonda hafif bir etkisi vardır. Calpol vermenin bir mantığı yok şuanda
bikahveicelimmi oglumherseyim_ bastan beri sadece antibiyotik kullansan simdiye iyilesmisti muhtemelen:/ atesi var miydi ilk gittiginizde?
Gokturkanne oglumherseyim_ dönüşümlü verilme sebebi ikisinin içeriği farklı. Aynı gruptaki ateş düşürücüler 6 saat dolmadan üst üste verilmez. O nedenle dönüşimlü veriliyor. Lütfen doktorunuzu dinleyin Çok geçmiş olsjn
oglumherseyim_ BuzluKahve Bilmiyorum ki zaten çok çok hasta olduğumuzda bile dolven ve calpol verip dönüşümlü kullanın diyorlar
CatBoy oglumherseyim_ Alerjik bir durum olabilir mi? Şuan toz ve polen mevsimi çok etkiliyor bizi mesela oğlumda bende alerjiğiz.
oglumherseyim_ CatBoy Şuan dışı çıkarıyor teyzesi. Aynı anda 5 dişini patlattı ve geniz akıntısı fazlası ile varmış ve aynı zamanda öksürük yaptı ama bugün aşırı derecede öksürüyor hatta misafirler bu çocuğa antibiyotik vermediler mi nasıl öksürüyor dediler doktor gerekli görmedi çok şükür ciğerleri temiz dediğim halde hayır nasıl öksürüyor baksana diye diye moralimi bozdular öksürüğü de şuan şiddetli ve uyuyamıyor calpol verecektim sabah dolven verdim diye babam dolven daha etkili şimdi de onu ver deyince belki bilen vardır diye sorayım dedim
CatBoy oglumherseyim_ Geçmiş olsun. Diş çıkarken gribal belirtiler olabilir normal. Aynı zamanda öksürük çok değişkendir geceden sabaha değişebilir. Ciğerlerinin tekrar dinlenmesini tavsiye ederim. Çocuk doktoru asistanlığı yaptım 5 yıl. Sabah dinlediğimiz normal olan çocuğu akşam yatırdığımızı bilirim. İlerlemiş ciğerlerine inmiş olabilir. Yada alerjik bir durum olup bir alerji ilacıyla rahatlayabilir. Kontrol şart görünüyor