-Ozge- gunes716_ Normal duş almak aslında besmele çekiyorum ve “Allah’ım bu su gibi tertemiz ömrü olsun bu su oğlumda bildiğim bilmediğim herşeye şifa olsun sular seller gibi büyüsün delikanlı olsun” bu şekilde dua ediyorum yıkarken. Kendim içinde “Allah’ım bu su ile birlikte tüm günahlarım akıp gitsin bedenime ruhuma şifa olsun” diyorum. Arefe banyosu beni hep çok huzurlu bir hale getirir kendimi iyi hissederim umarım sizlerede bebişlerinizede şifa olsun🌸 Başka bir dua okunuyormu bilmiyorum bilen varsa yazar umarım
gultkn34 HappyKids valla bunu ilk defa duyuyorum desem 🙄 ama sizin bu dediğinizi biz 40 uçurmada yaparız yani 40 banyosunda ki oğlumuda yaptım zaten okunmuş suyula yıkadık ☺️
canan6668 HappyKids çocukluğumdan berli her arefe de yıkardık o zamanki heyecan6mutluluk başkaydı tabi şimdi çocuklarımı yıkıyorum tabiki bayrzmliklarini aksamdan hazriliyoruz ellere kina surebildikce sürüyoruz 😊😊
sariniz13 HappyKids bugün yolculuk yapacağız diye oğlumu dünden yıkadım gideceğimiz yer eşimin köyü(bilecik) kalacağımız yerde sadece alt katta ısıtma var üst katlarda yok orada da yaşlılar yattığı için üşütüp hasta olmasın diye yıkayamicam belki ellerine ayaklarına bir su vururum
nurftma Arefe günü sular zemzem gibi akar denir. Yıkananın bedenine ruhuna şifa gelir. Hiç yoktan bi tas su dökünmekte fayda var özellikle bebeklerimiz için. Rabbim şifalar,iyilikler versin herkese 😇
ilaydau Çocukluğumdan beri arife suyuyla yıkanırız hala bu geleneği devam ettiriyoruz hatta çocukken arife günlerinde musluktan farklı bi su aktığını zannediyordum çocuk aklı 😄
Srgl1425 HappyKids bugün yapmayı çok istedim ama hava bugün baya soğuk burda petekleri de kapatmışlar korkuyorum hasta olur diye
atlasmomy12 Bebişimi yıkadım şimdi uyutma vakti sonrada anneye bakım ve dinlenme vakti kalıcak umarım 💖
barankus Cok sukur bugunumuze🙏 gecen kurbanda bi daha ki bayrama cocugu yetistircem harcligini hazir edin dedim herkese meger hamileymisim.yarin 40imiz cikiyor bugunden kirkladik oglumu🤗 40dan gun caldik deriz biz.sifa olsun ogluma bize ve tum herkese 🙏
gulmuay HappyKids gelenekten ziyade sünnet diye biliyorum özellikle gusül alarak. Sünnet olduğunu yeni öğrendim ama bizde çocukluktan beridir yıkanırız çok iyi hissettirir bayram özel temizlik ☺️
gokcen_ HappyKids ben de bebişim de yıkandık .ben de dikkat ederim arefede yıkanmaya , içim huzur dolar .Bebişimin ilk arefe banyosuydu 🥰