3 ay boyunca isiligi, pişiği asla geçmedi konak oluştu,mukuslu gürültülü kaka da vardı, ne yaparsam yapıyım geçmedi.Doktorlar bütün belirtilere rağmen isilik bu diyip eve gönderdi , alerjiden şüpheleniyorum dedim alerjide kanli kaka olur dediler test filan ısrarlarıma rağmen yapmadılar.Sonra meme reddi oluştu açlıktan ağlıyordu sütümde azaldı mama deneyin dedi doktor , Aptamil 1 aldık marketten icirttik 5 dakika sonra ağzı yüzü kabardı nefesi daraldı ,anafilaksi geçirdi.Elimde isilik dediğine dair kanitim olsaydı surundurcektim kendini doktor sanani da işte…. bu olaydan sonra Deri testi yaptılar süt yumurta soya çıktı, alerji maması Aptamil pregomin syneo yazıldı , tadı baya kötüydü vanilya şurubu, pekmez ile tatlandırıp alıştırdım. 4 aylıkken hala kiloda ve belirtilerde ilerleme istediğimiz gibi olmadı ek gıdaya başlattı doktor.Meme reddi devam ediyordu sütüm kesilmesin diye her gece sağıp biberonla verdim.
Ek gıdanın Öncesinde yine deri testi kan testi yapıldı, sonuç aynı süt yumurta soya çıktı.
3 gün kuralı yapmadan her gıdayı 1 gün dene,.Anne sütüyle ek gıdayı aç ve sende süt yumurta diyetine gir dedi.
Şampuan ve dus yağı olarak Bioderma , nemlendirici olarak larosheposey başladık.pisik kremi mustela hametan karışımı…
Bana ve ek gıdada kızımın yememesi gereken paketli gıdalarda olmaması gerekenlerin yazdığı listeler verildi.
Çok şükür 7.ay gibi meme reddide geçti.
Sütsüz yumurtasız biskuvi, şehriye herseyini marketlerde olmadığı için sadece Ankara ve İstanbul’da şubeleri bulunan biokent mağazasından alıyorum.
Her ay düzenli deri ve kan testi yapıldı.7.ayda şaşırtıcı bir şekilde yumurta deride çıkmadı ama kanda çıktı.Ben evde kendim bı cesaretle ara sıra yoğurt ve yumurta denemeleri de yaptım.Cildinde kabarma kızarma olmadı.
Ve doktor artık sen kendi diyetini aç herşeyi ye öyle emzir dedi , emzirdim aşırı şekilde süt yumurta tuketmeme rağmen yine kızımda birşey olmadı.
8 ayda mama reddi oluştu, evolvia verdiler onuda icmedi anne sütü ve ekgida ile devam ediyoruz,herobaby nin kavanozlarıni ve hipp markasının 5 tahıllı kaşık mamasınida kullanıyorum bı sıkıntı yaşamadık.
9.ayda yumurta proteini içeren ve çok korktuğum kızamık aşısını hastanede gözlem altında vurdurduk.
Avrupa menseili priorix kkk aşısı yumurta eser miktarda içerdiği için doktorumuz onu temin etti vurdurduk.
(Devlet hastaneleri ve sağlık ocağinda içinde yumurta olan hindistan menseili asi varmış )
Hiçbirsey olmadı.Ates döküntü vs hiç yaşamadık.
Doktorumuz ve sütlü kek randevusu verdi , onuda sorunsuz atllattik.
Daha sonra margarinli pilav , yoğurt çorbası, peynir çeşitleri, evde denedim , yoğurdu yine hastanede denedik, sorun çıkmadı çok şükür.
1 yaşında Kutu süt aşamasına kadar evde verdim.
Yumurtayı da 14 aylıkken sarısı ve beyazını açtık beyazı yine çok yüksekti 4-5 aylıkken ben diyetteyken eşim yerdi , operdi öptüğü yer kizarirdi , öksürük başlardı
Eline alınca eli siserdi.
Bu süreçte forbiome minies probiyotik kullandim 1 yaşa kadar daha sonrada klaire labs kullandım.
Besin alerjimiz bu şekilde son buldu ama hala yuklendigimizde pişik gibi tepkiler alıyoruz.
Yalnız yemesine rağmen sonuçlar hala riskli çıkınca doktorumuz penepin iğne yazdı.evde bulunduruyoruz anafilaksi riskine karşı.
Birde alerjik yürüyüş gerçekleşti astıma çevirdi HEPA filtreli süpürge ile hergun yatak supuruyorum hava temizleyici alicam inşallah.
Doktorumuz ventolin inhaler cep boyunuda sürekli recete ediyor .

Annelerin diyette tüketebilceği
Süt yumurta içermeyen ürünler
Züber Noutos cips
Züber loqum bar
Patiswiss vegan kakaolu fındık kreması
badem sütü (Alpro-Fomilk-Nilky)
Yulaf sütü
Hindistan Cevizi sütü
Yulaf ezmesi
Lotus karamelize bisküvi
Dr.oetket puding kakaolu
Dr.oetker kabartma tozu ve vanilya süt yumurta içermiyor
Koska fındık püreli tahin pekmez
Burçak Kurabi
Wefood çikolatali hurmalı fındık ezmesi
Pols yerli susam tahin helvası
Salinis tuzlu halka kraker
Wefood pirinç patlağı
Wefood karabuğday patlağı
Wefood fıstık ezmesi
Cityfarm organik üzüm pekmezi
(Bunlar araştırmalarım sonucu bulduğum ve diyetteyken kullandığım ürünler yinede içerik paket değişmiş olabilir alırken içerik okuyun lütfen !!)
Bebeğinize kaşık maması arayışındaysaniz
Hero baby -Hipp 5 tahıllı olaninda süt yumurta içermiyor
Aptamil 7 tahıllı ballı
Hipp pirinçli
Annenin kullanmaması gereken ilaç
Calcimax D3 laktoz içeriyor
Ferro sanal b laktoz içeriyor
Bebeğin kullanmaması gereken ilaç
Ocean microfer sodyum benzoat
Sidefer demir damlasi sodyum benzoat ve süt proteini içeriyor
(Sodyum benzoat) E211 kodlu kanserojen egzamaya sebebiyet verebilir
Nbl drop D3 probiyotik (mavi kutu )
Yağsız süt tozu içeriyor
Ferifer demir damlasi (sukroz)
Augmentin Es (inek sütü hammaddesi)
Augmentin bid (inek sütü hammaddesi )
Amoklavin Es(inek sütü hammaddesi
Oneup D3+K2
(Soya sütü ve süt ürünü içerebilir yazıyor)
Coledan D3
(Sukroz )
Rotarix aşısı galaktoz içeriyor