Alparslanim1 Rica ederim 🙏🏻 şöyle oldu aslında kızım geceleri kuru kalkmıyordu ama bez bırakılıcaksa aynı anda bırakılması gerekiyor gece devam edilirse çocukta ileri dönemde özgüven problemleri yaşanabiliyor. Artık kızım son raddesinde çığlık çığlığa bez bağlama durumuna gelince o gece bağlamadım ve sabah kalktığında kuruydu tuvalete gittik. Eğer kolay bir tuvalet eğitimine başlamak isterseniz önce anlattığım gibi bir süre tuvalet iletişimi kurmanız gerekir. Direkt götürünce çocuklarda korku kaygı yaratıyor. Kendiniz tuvalete giderken bile sesli bir şekilde söyleyin tuvaleti övün yavaş yavaş kaygı düzeyi sönümlenmeye başladığı zaman kendisi sinyal verecektir size. Mesela kakasını yaparken saklanma, bezine yapınca bezi çekiştirme , bez bağlatmak istememe gibi o zaman iki hafta maksimum tuvalete gitmek ister misin diye sorun zorlamadan 5 soruşunuzun 3 ünde evet cevabı alıp gidiyorsanız bez bırakma zamanı gelmiştir bir anda gece ve gündüzü bırakın. Gece saat kurmadım çünkü bir iki kere uyandığı zaman götürdüm gece nolur nolmaz diye ama ondan sonra kızım gece tuvalete kalkmadı bende yapmıyor diye zorlayıp üstüne gitmedim kalkmıyoruz gece