bear20 Erkek bebeğim hiç yerinde durmuyor bi kere oturduğunu görmedim nerde kum taş görse oynuyor savuruyor elleriyle takıntılı gibi yaşayan var mı…konusma yok ☹
hepyerdeyizz bear20 Nasıl yani sadece kelimesi bu kadar mı ? İsmine bakar mı Ya da şunu yap desen anlar yapar mı
bear20 kibritci_kiz hepsi işine geldiği gibi ya da başka bisey otizm şüphem de var ama uzman bi tanı koymadı daha ….
deniztalta benimde aynı kelime sadece 2 tane ama herşeyi anlayıp yapıyor ,hareketten yerinde bulamazsınız , ben çözümü dağa bayira salmayı düşünmekle bulacam galiba yabani hayat canlısı evde beslenmiyo😁
hepyerdeyizz deniztalta Fayda etmez 😂😂ben koydeyim ve Saatlerce dışarda dursada eve girince aynı oluyor 😂
bear20 deniztalta evet bazen çok zeki haller seziyorum bazen işine gelmiyor koca tuğlayı kaldırıp artı kaç kez ben kaldırdım ağırdı yani normal mi bilmiyorum artık saldım biraz düşünmek istemiyorum ama konuşması çok geri de 22 aylik ingilizce bilen bebek varmış cümle kuran yani bilmiyorum
kibritci_kiz bear20 bir uzmanla görüşseniz daha iyi olur hem de en erken zamanda. Özel eğitim aldırmak için tanı koyma şartı yok . Böyle çocuklar var yaşıtlarının gerisinden gelip eğitim ile onları yakalayan. İlla otizm demek değil ama en iyi bilgiyi doktor verir en kısa zamanda gösterin bence
hepyerdeyizz bear20 Ya her bebek Kendine özgüdür aynı olamazlar o kadar ileri olmasinida beklemeyin ztaen . Ama belli bı gelişimi olmasi lazım İki yaşına yaklaştığı için oğlum 21 ayı gecti buçuk diyeyim Çoğu kelimesi Tam cikaramasada var Taklit yapar Denileni anlar Derdini Kendi dilinde biseylerle anlattir çene yatıştırır 4 e kadar sayar Alışık olduğu çocuklarla oyun oynar ama yabanciysa Pek karişmaz korkar . Gibi gibii YA DA BAZİ şeyleri bı kaç defa yapınca Rutin olur Surwkli aynı şeyi yapmak ister . Ama Belki baxi bebekler daha fazlasını yapar . Ama sadece bı kaç kelimeyle ve Kısıtlı Şeylerle kalması garip
hepyerdeyizz bear20 Yani birer saatin aşırı çok etkisi olacağını düşünmuyorum . Akrani yaisit çocuklara oyun vs oynar mı parka giderse gidince uzaktan bakar mı yoksa bı sure alışınca karışımı araya