sekerbebek30 5.5 aylıkken tadımlara basladık daha yeni. Elma patates yoğurt armut deneyimledik şuana kadar. Karnabahar, brokoli, havuc düsünüyorum vermeyi. Baska ne verebilirim? Avokado icin erken mi? Başka ne tattırabilirim 14 nisana kadar tadımlarla gideceğiz
Curlymom22 sekerbebek30 ben önce sebzeden başlamıştım yeşil kabak brokoli gibi sonra sebzelerin tatlı olanlarına geçtim turuncu kabak tatlı patates havuç her gün minik bir kavanoz yoğurt kendi mayaladığım şimdi 20 aylık yemediği bir yemek sanırım yok
arslanmom sekerbebek30 kabak armut kayısı ek gıdaya geçince hafif kabızlık başlıyor kayısı ve armut birebir. Bizde 5 aylıgız 4,5 aylık başladık ek gıdaya.
arslanmom aylaa26 birşey sorucam kusura bakmayın ayva yazıyor ama doktorumuz ayvayı verme dedi bi bilginşz var mı ? Versem bi sıkıntı olur mu acaba ?
Deletedmom_216 aylaa26 tavuk et gibi urunler suan icin erken bagirsaklarina ve midesine sgir gelebilir. En azindan 7. Ayini beklese daya iyi olur. Birde ispanak knerilmiyo diye duymustum 1 yasina kadar
niloyaaa aylaa26 Ispanak bir yaşa kadar önerilmiyor İçindeki bir maddeden dolayı. Cevizde alerjen olduğu için sekizinci aya kadar Önerilmiyor
Deletedmom_216 sekerbebek30 avokado verebilirsiniz, muz da verebilirsiniz. Tuzssuz lor oeyniri verebilirsiniz, kabak, bal kabagi,armut verebilirsiniz aklima suan bunlar geliyo
mamabear_ Deletedmom_216 ıspanak veriliyor. Bal tamamen yasaklı. Bazı doktorlar domates ve patlıcan önermiyor.
arslanmom 1oglanannesi__ yumurta sarısı, elma püresi, armut püresi, erik püresi 1-2-3 kuralını uygulayarak yaptık.
arslanmom 1oglanannesi__ doktoru söyledi başlayın diye bizde başladık. Sanırım burda biraz erken başlatıyorlar türkiyeye göre
mamabear_ 1oglanannesi__ burada bir sürü 5,5 ayda başlayan anne var aslında. Bebeğe bağlı bir durum. Erken değil yani. Biz de 5.5 da başladık
1oglanannesi__ arslanmom 6.ayda tadimlara başlıyorlar Türkiye’de yaşadığınız ülkede farklılık gösterebilir
arslanmom 1oglanannesi__ amerikada yaşıyoruz doktoru bi kaç test yaptıktan sonra ek mamaya başlayabilirsiniz dedi. Bizde başladık şuam gayet iyi gidiyr şükür 🤲🏻
crybaby sekerbebek30 avokado yu iki doktora danıştım bir yaşından önce verme dedi . Bal kabağı, enginar, kereviz, tatlı patates deneyebilirsiniz
mamabear_ crybaby çok garip. Bal hariç her şey veriliyor. Avokado özellikle ek gıdaya geçer geçmez verilebilir. Alerjik bir gıda değil. Aksine sağlıklı
Deletedmom_216 mamabear_ ispanagin iicinde nitrat var. O yuzden onerilmiyo. Hatta erken aylarda onerilmiyomus. 8 9. Aylardan sonra takip edilerek verilebilirmis