Aynı durum başıma geldi. Çok kötü tecrübeler edindim maalesef bu yüzden detaylıca yazacağım ki aynı durumda önlemini alabilesin. Öncelikle geçmiş olsun yavrucağına 🥰
Pamukçuk karbonatlı suyla silinirse bebeğin ağzını yara yapıyor bende denedim. Ağzı yara olan bebek meme emmek istemiyor. İlerleyen durumlarda boğaza akciğere kadar enfeksiyon yapabiliyor.
Öncelikle yapman gereken her emzirme öncesi ve sonrası gögüs hijyenin. Benim gögüslerime de pamukçuk bulaştı inanılmaz çatlaklar yaralar oluşuyor haberin olsun dayanılacak bir ağrı değill. Sen karbonatlı suyla kendi göğsüne bakım yap emzirme öncesi ve sonrası.
Ama bebeğine mikostatin kullan günde 3 defa . Tadı ve kokusu iğrenç bu yüzden bebeğin reddedecektir tükürmesine izin vermemeye çalış .
Ben karbonatlı suyla yapıp aman kimyasal ilaç kullanmayayım diye diye meme reddi yaşıyorum şuan. O dönem sağıp biberonla süt vermeye çalışıyordum sütüm de azaldı üstelik. Eğer formül mama veriyorsan her mamadan sonra 1 çay kaşığı su içir orda mama kalıntıları birikmesin bu dönemde . Suya karşı biriysen eğer steril bir bezle ağzını temizle. Umarım sana bulaşmaz. Tekrardan çok geçmiş olsun