busraosmanayaz Kızlarıım yarın ek gıdaya başlayacağım da ne ile başlayacağım ne yapacağım, ne zaman vereceğim, nasıl vereceğim ilk bebeğim ne yapacağım bilmiyorum yardımcı olur musunuz ?🙏🏻🥹💕
Nacafa busraosmanayaz patates, havuç, kabak gibi mevsim sebzelerini haşlayıp çatalla ezin üstüne de birazcık zeytinyağı damlatıp verin. Bir süre pürelerine yoğurda falan alışınca çorbalara geçebilirsiniz. En az bir ay tek öğün verin katı gıdaya alışması için zaman tanıyın. Vermeyi düşündüğünüz ne olursa arama motoruna sorun ayyna uygun mu diye
busraosmanayaz Nacafa mesela yarın havuç ya da patates haşlayıp verebilirim dimi ne kadar vermem gerekiyor bi çay kaşığı mı sadece ?
Nacafa busraosmanayaz evet ikisinden birini verebilirsiniz 3 gün boyunca aynı şeyi yiyecek zaten fazla zorlamadan verin ilk gün için bir çay kaşığı kadar yeterli olur sonraki günlerde severse miktarı artırırsınız. zeytinyağını eklemeyi unutmayın kabızlık sorunu yaşamamak için
seyma51 busraosmanayaz çok vermeyin ki kabız olmasın. hakiki- bebekler için olan zeytinyağından koymaya çalışın yoksa da E bebekte falan satılıyor. Çok vermeyin yemezse ısrar etmeyin patates değil de kabakla falan başlarsanız daha iyi olur patates çok katı gelir kabız yapabilir. Lifli gıdalar önceliğiniz olsun
-kizimkaraca- Merhaba biz ilk patatesle başlamıltık ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün bir tatlı kaşığı üçüncü gün bir yemek kaşığı eğer bir alerji söz konusu değilse diğer sebzeye geçin hiç acele etmeyin çok heyecanlı biliyorum ama alerji çok kötü bir durum hemen birbirine karıştırıp vermeyin sebzeleri mutlaka 3 gün kuralına uyun derim ama en iyisini doktorunuz yönlendirecektir zaten sizi
busraosmanayaz -kizimkaraca- bugün doktorunda aynı şeyi söyledi zaten hemen bir şeyler yesin istiyorum da dediğiniz gibi yavaş yavaş artık