serendipity16 Merhaba oğlum 10 aylık 8 dişi var şu ana kadar hiç macun kullanmadık günlük silikon fırçayla fırçalamaya çalışıyorum ki onu da ısırmaya çalışıyor ama dişler çıkınca macun kullanmak gerekiyor mu ya da yaşını geçmesi mi lazım ?
Ballilokmam11 serendipity16 yaşını geçmesini bekledim bizimde dişlerimiz erken çıktı ama o zamana kadar parmak fırça ile sabah akşam fircaladik
mamabear_ serendipity16 8 aylık olacak kızım 2 dişi var sadece fırçayla temizliyorum. Macun için erken gibi geliyor bana. Zaten pedodontistten randevu aldık en iyi bilgiyi o verir
serendipity16 Ballilokmam11 evet bazı doktorlar yaşını geçsin diyor bende bi doktora sordum öyle demişti
serendipity16 mamabear_ bende bi doktora sormuştum yaşını geçsin demişti ama kullanan annelerde var kafam karıştı
serendipity16 birminnakannesi06 ya baya büyükmüş kızınız bazı doktor önermiyor bazısı da yaşını geçince yapın diyor
hndathn serendipity16 2 çocuğumun da ağız sağlıklarına çok dıkkat ederım. dışlerı çıkmaya başlamadan önce bile doğurduğumdan itibaren her gün 2 defa kaynamıs ılımıs içme suyu ve steril sargı bezıyle ağızlarını damaklarını temızledım haftada 1 de bu suya bır çimdik karbonat atardım. Oğlum 4 kızım 6 aylıkken dişlerini çıkarmaya basladı parmak silikon Parmak fırcaya geçtim.9 10 aylıkken ağızlarındaki dıs sayısı gıttıkce fazlalastı bu sefer fırcaya gectım çünkü parmağımı ısırıyorlardı bu da canımı yakıyordu etıme Gecıyordu dişleri parmağımda silikonlu fırca olmasına rağmen.
mrvfdn serendipity16 benım oğlumda 10 aylık ben diş fırcalıyorum macunla öyle temızlık gerekıyormus bendede 8 diş var silikon tek basına yetersız kalır bence
serendipity16 mrvfdn arkadaşımda öyle dedi ama macunla şu an nasıl yapıyorsunuz ki yutmuyor mu tüküremezler sonuçta
monaroza88 serendipity16 Rocks marka diş macun var yutulabiliyo. Elma püreli olani aldım ben, florürsüz.
devasl serendipity16 drumuza sordum sadece alt dıslerı var kızımın 8 aylık sadece su ve sılıkon fırca onerdi sivenonun dıs macununu almıştım kullanma dedi
Evhamana serendipity16 5 ayda ilk disi cikti. Sadece firca kullandik.(Silikon degil) 1 yastan sonra firca+yutulabilir macun
Mnli serendipity16 3 yaştan sonra diş macunu kullandık dişçi tavsiyesi ile onda da günde 1 kere macunla diğerlerinde sulu sadece macunu yutuyorlar
serendipity16 Mnli yani herkes farklı şekilde yapıyormuş daha küçük olup macun kullanan da var zaten yutlabilir macun diyen de var benim de kafam karıştı