aylinnu Hav cız baba Hapşu bide halay çalınca ha ha he he he diyor bişeyler daha diyor sanki ama anlamıyorum 🤣 ne söyletsem adte diyor bunlar kelime sayılır mı 🤣🤣🤣
Suluportakalimm aylinnu benim oğlumda 14 aylık olmak üzere bol bol bağırıyor baba - dede - nene - meme - mama bunları anlamlı söylüyor ama anne yok 😐😐
arven2024 aylinnu bizde 14 aylığız herşeyi anlıyor ismini söylediğimiz eşyaları bulup getiriyor mama dede emme meme bu bak gibi kelimeler söylüyor. Arven diye çağırdığımda da neee diyor 😂
[silindi] aylinnu ben de geçen bi post açmıştım kelimelerle ilgili hayvan taklitleri kelimeden sayılıyormuş bir de mesela su demiyor ama bu diyor sonuçta ona bir şey söylüyor o da sayılıyormuş
aylinnu annebalim_ baba var ama obada artık aba diyor sanki anlam sadece babanın anlamını biliyor taklit yeteneği var anlamları bilmiyor
aylinnu annebalim_ burayada post açtığımı unutuyorum hep genelde cevap gelmiyor ya kusura bakmayın geç cevap vermiş bulundum unuttuğumdan:)
aylinnu Suluportakalimm bizimki beni taklit etmek için bağırıyor anne de diyorum adde Ayde bişeyler diyor kabul etmiyorum bi ara ayrılık kaygısı yaşarken anne anne diyordu sanki 🤣 ama katiyen yok herkes söylediği babıldamaları anlamlandırıyor ama objektif olmak gerekirse çoğu anlamsız🤣
aylinnu arven2024 bende elindekini bana ver falan deyince veriyor çorap koklatıp bize ıyy yapıyor 🤣 ben yapıyorum onu severken hoşuna gidiyor emziğini istiyoruz veriyor bide asla yürümüyor koltuk sıralıyor
Suluportakalimm aylinnu hepsinin zamanı var ya maşallah şimdiki nesil gümbür gümbür 🫠 sadece konuşamıyorlar söylediğimiz her şeyi anlıyor getir götür suluğun nerde bezin nerde getir ayakkabılarına giyelim diyince kapıya gidiyo falan 🥹
Suluportakalimm aylinnu benim oğlum çok seviyor dışarıda korkma falan yok mesela direk dokunmaya gidiyo ama henüz aklı ermediği için tüylerni yolmaya çalışıyo 😅 Ama evde bakamam eşim sevmiyor birde oğlana zor bakıyorum 😆
aylinnu Suluportakalimm bugün akrabamızın kedisini bi kaç saatliğine aldık gel gel di diyor di kedi oluyor 😹 ama çok tüyü döküldü aşırı yani o beni endişelendiriyor açıkçası
aylinnu [silindi] akrabamızın kedisini aldık bi kaç saatlik sevelim diye hemen kediyi yolmaya çalışıyor dediğiniz gibi 😹 müsade etmedik tabiki
gokcemericc aylinnu 13 aylık Mama , meme , anne , baba , anneanne , baybay, hadi, gelmem , vermem, almam diyor ama bu kelimeleri memmmm şeklinde diyor🤣 Alya diye seslenince hee diyor
memetim aylinnu evet kelime sayılıyor canım söylediklerine göre 4 kelimesi var. Yalnız hav diye köpek görünce falan söylüyorsa anlamlı kelime oluyor cız mesela neye diyor bunlar önemli anlamını biliyorsa kelimeden sayılır ☺️👍 benim oğlumda 13 aylık mama, meme, bay bay, dede, anne, baba diyor anlamlı olarak. Anlamsız da bir sürü bişey diyor ama anlamıyoruz
aylinnu memetim cızı çayıma dokunuyor sıcak hissedince söylüyor ya da peteğe dokununca havda her hayvanı görünce söylüyor daha çok kedilere 😹 babaya bazen aba bazen baba