Dzeyy Ya kızlar gerçekten artık sabrımın bittiği noktadayım yaa oğlum 4 yaşında çişini 1 senedir nerdeyse tuvalete yapıyo alıştrdm ama kakasını asla tuvalete yapmıyo gidiyo ayakta altına yapıyo bazen yakalıyorum tam yaparken götürüyorum tuvalete asla oturmuyo kaçıp gidiyo 10 dakla sonra bakıyorum altına yapıyo güzelce anlatıyorum yok tuvalete bay bay yapalım sifony çekelim aa ödül çikolata aferimler falan yok yaa gerçekten sabrım taştı artık yaa napıcam nasıl alıştrcam bilmiyorum altında bekletiyim rahatsız olsun diyorm iki mırın kırın ediyo 5 dakka sonra altında oldgunu bile unutuyo paçalarından akmasın diye mecbur değiştiriyorm üstünü başını ya geçen gün artık sinirden oturdum ağladım yaa kendini sıkmaktan tuvalete gitmek istemedğinden tutuyo tutuyo resmen kabız gibi yapıyo bi ara bıraktım unutsun tuvaleti sonra tekrar denerim diye yok yine aynı kısır döngünün içindeyim resmen bana bi çıkış yolu gösterin
badekuzeyguneyldz Dzeyy geç kalmışsınız baya bence kreşe felan gönderin destek alın bu konuda orda öğretiyorlar
3cocukluananingunlugu Dzeyy ilk zamanlar için bu durum normal olabilir ama bu yaşta hala yapıyo olması yardım almanızı gerektiriyor bence. Sizin için de yol gösterici olur bu. Okullarda kreşlerde öğretemezler zaten bunu. Çişimi tuvalete yapıp kakasını yapmıyorsa bi sıkıntısı vardır illa ki.
Marianne Dzeyy neden korktuğunu sorun, klozete oturtun yanında bekleyin, o şekilde yapabilirsiniz, en son çare eline telefon verin. Sırf telefon izlemek için tuvaletim geldi diyebilir.
Dzeyy badekuzeyguneyldz 1.5 sene kreşe gitti orda çişini bile öğretemediler istemedi ağladı falan 7 gün bayram tatilinde evdeydim öyle öğrettim çişini vs
Dzeyy 3cocukluananingunlugu destek almak içinde görüştüm ama yok yani bi yerde bunu aşacak diyolar oğlum işitme engelli cihaz kullanıyor 5 ay oldu cihazlandırılalı rehabilitasyondaki öğretmenleride zamanı olduğunu düşünüyor
Dzeyy Marianne henüz konuşamıyo işitme engelli okadar korkusunu anlatmaz ama güzel güzel anlatyorm ama olmuyo aynı tuvalete çişi için oturuyo zaten ama kakası geldiğinde otrmuyo belki kakasının geldiğini anladgmda telefonla oturtabilirim telefona bide öyle denerm
Nrkzy Dzeyy benim oğlumda çişini klozete yapardı ama büyük tuvaletini yapmak istemezdi korkardı.Ben çözümü portatif tuvalette buldum ona yaptırıyordum sonra sonra alıştı. Adım adım ilerleyin bence. Kakayı vucudunun bir parçası zannediyorlar ve ayrılmak istemiyolsr korkuyor olabilir. yardım da alabilirsiniz bir çözümü illa ki vardır
Nrkzy Dzeyy anlıyorum sizi gerçekten insan bunalıyor ben çıldırma noktasına gelmiştim ağlıyordum devamlı .Yardım almak iyi olabilir