Enerjikanne 6 aylık bebeklerinize sabah, öğlen ve yatmadan önce neler veriyorsunuz (veriyorsunuz) ek gıda olarak neler yapıyorsunuz . Tarif alışverişi yapalım mı
Enerjikanne Enerjikanne veriyordunuz ve veriyorsunuz . Herkesin deneyimi çok değerli . Paylaşabilir misiniz .
Mammakup Enerjikanne valla 6 aylık bebeğime daha öğün oluşturmadım şuan tattırıyorum. Mümkünse öğlen saatlerinde. Alerjisi varsa takip etmek için. Şuan bal kabağı patates havuç soğan yoğurt ve muz denedik 1 hafta oldu
Ikrazumra19 Enerjikanne 6 aylikken sadece sabahlari tadimlik yiyecek veriyordum tek ogun yani oda 1 tatli kasigi vrya 1 yemek kasigi kadar 3 ogun yiyemez ki cok erken
Gksaksl Enerjikanne Ben de ek gıdaya 6. Ayda başlamıştım şu an oğlum 9.5 aylık anca daha sabah öğle akşam gibi öğünlere geçtim. Bir anda yükleme yapılmaması öğün şekillerinin sonradan olması gerektiği söyleniyor. 6. Ayda sadece tadım yaptık günde 1 kez 3 gün kuralı ile sırasıyla meyve, sebze ve yoğurt verdim. 7. Ayda yumurtaya başlayınca kahvaltı adı altında yumurta verdim ama öyle tam bir kahvaltı değildi. Akşamları 9. Aydan itibaren yemek yedirmeye başladım 9. Aya kadar yoğurt ya da meyve, muhallebi tarzı hafif şeyler veriyordum oda uyumadan çok önce uyumasına yakın mama veriyordum 45 dk önce falan. Sindirim sistemleri gelişmiş değil çünkü erkenden akşamları ya da yatmadan önce ağır şeyler vermek doğru gelmiyor bana ki öyle de öneriyor doktorlar zaten. Bazıları daha çok uyusun tok tutsun diye pirinç unu verip yatırıyor mesela ona da karşıyım şahsen ben. Tamamen mide doldurmak ve midelerini rahatsız etmek oluyor bence hiç bir besleyici özelliğide yok. Sizin de ek gıdayı acele etmeden yavaş yavaş arttırmanızı her yeni besinde 3 gün kuralı yapmanızı öneririm. Nasılsa ilerde artık yemek yicekler yani şimdiden acele etmek ve öğün yapmaya gerek yok. 6. Ayda günde 1 kez ve ya bazı günler 2 kez 7. Ayda 2 kez bazen 3 kez ek gıda şeklinde yapmak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Mammakup Masal_18 süt ve süt ürünlerinde 3 gün kuralı yapıyorum oda sadece yoğurt 😁. Havuç patates ayrı ayrı verdim. Sonra ikisini bir verdim sonra içine soğan koydum. Ayrı olarak bal kabağı verdim.
Enerjikanne 3 gün kuralı yapıyorum ben de . Her üç günde bir sebze degiiskligi yapıyorum . Sabah ta ara ara denemeler yapıyorum . Yoğurt severek yiyor .
Enerjikanne Ben şu ana kadar patates, havuç, yer elması , karnıbahar , brokoli , kabak, pırasa deneyimledim . Sizler neler deneyimlediniz