ikicocukluanne__ Kızlar köftelerin dağılmaması için neler yapıyorsunuz yarın misafirlerim var köftelerimin dağılmasından korkuyorum önerilere açığım
tavuklupilavv ikicocukluanne__ soğan rendele suyunu sık. Sarımsak rendele. İnce bulgur göz kararı koyuyorum yoksa irmik. Ele yapışmayacak kadar olacak. Azcık kimyon toz biber karabiber. Yuvarladığını unlu tepsiye koy salla ben çok güzel yaparım bu tarifle. Hiç dağılmadı sık yaparım
LezizeNine ikicocukluanne__ pirinç de koyacak mısın içine canım ? Dağılmaması için ben çok az tavuk göğsü çekip atıyorum içine artı 1 yumurta. Bir de komşumdan şunu öğrendim köftenin dağılmaması için sakız kıvamına gelene kadar yoğurmak gerekiyormuş gerçekten de öyle yapınca hiç dağılmadı çok güzel oluyor
ciray Yarım kilo kıymaya 2 yemek kaşığı ince bulgur koyuyorum, eğer sulu yemek gibi yapacaksam etrafını da çok az un ile unluyorum, hiç dağılma olmuyor.
tavuklupilavv ikicocukluanne__ onu da yapardım ama yumurtasız daha iyi oldu sımsıkı oluyo sadece kısırlık bulgurla tadı da daha iyi
ikicocukluanne__ LezizeNine annem de koymamı söyledi tavuk göğsü verdi az koy dedi pirinç koymayı düşünmüyorum hep ince bulgura denk geldim
LezizeNine ikicocukluanne__ biz pirinçli yapıyoruz canım istemezsen koyma tabi ki. Tavuk eti de kıymaya göre daha sıkı bi et o daha iyi tutmasını sağlar
gokceege ikicocukluanne__ kıymanın içine soğan rendele suyunu sıkma suyuyla kalsın köften yumuşak olur baharatlar bir de biraz kurutulmuş ekmek koyuyorum hiç dağılmaz