selinkumsal10 Geçen hafta bir çay kaşığı yoğurt vermiştim bi sorun yaşamamıştım. Dün 5 aylık olduk ve doktorumuz tadımlara başlayabilirsin dedi çünkü maşallah bebeğim iştahlı bir bebek. Dün havuç verdim öğlende, akşama doğru uykusuna yakın zamanda da havuç püresi yaptım tekrardan verdim. Bugün de patates püresi vermeyi düşünüyorum. 3 gün kuralını o şekilde uygulamadım yani en baştan başlayıp yoğurt mu versem kafam karıştı
turuncbebek selinkumsal10 yani patates, havuç, kabak genelde alerjen değildir. Ama oladabilir. Ben mesela patates, havuç. Kabak gibi alerji riski yüksek olmayan besinleri 2 gün denedim. Yoğurt, yumurta tarzı alerjen gıdaları ise 3 gün denedim.
momas selinkumsal10 doktor size anlatmadı mı nasıl ilerleyeceğinizi? Yanlış yapmışsınız 3 ürünü üst üste 3 gün vereceksiniz. Sabah ayrı akşam ayrı değil. 3 gün havuç 3 gün patates o şekilde. Zaten gün içinde o kadar çokta vermeyin tadım daha bu
esraalic selinkumsal10 mesela ilk gün havuç verdiniz ya ertesi gün yine havuç vereceksiniz ben bazılarını 3 gün bazılarını 2 gün denedim açıkçası
aylaa26 selinkumsal10 bir ürünü üç gün vereceksiniz ama doktor bize şeyde demişti denediğiniz ürün varsa ve sıkıntı çıkmadıysa mesela yoğurdu denediniz sıkıntı yok havuca geçtiniz havucun yanına bir tatlı kaşığı yoğurtta ekleyebilirsiniz demişti
sinemisxs Doktorumuz alerjik riskinin az olduğu ürünleri 3 gün kuralı yapmak zorunda değilsin dedi, havuç, kabak vs bende ona gore ılerledım