Pellsemm Arkadaşlar 5 ay 20 günlük bir bebeğim var. Yakın zamanda ek gıdaya geçeceğim ilk başlatma gıdası için bir kaç fikir alışverişi olsun diye merak ediyorum yardımcı olabilecek olan var mı acaba ?
Ikrazumra19 Pellsemm yogurt ve sebzelerle baslayin eger meyve ile baslarsaniz daha sonra sebze yemez 😊
Ebrs Pellsemm canim kesinlikle sebzelerle baslamalisin. Havuc haşla puresini yap, patates hasla, yogurtla basla ama asla meyvelerle baslama. Ben yaptim o hatayi, simdi ne patates ne yogurt nede baska bi sebze yemiyo. Bi tek muz ve elma 🤦♀️
EmirK Pellsemm bizde daha dün başladık doktorumuz önce balkabağı ve havuçla başla dedi 3 gün balkabağı vericem daha sonra havuç vericem sonra kontrolümüz var zaten doktor kontrole gelmeden önce başla alerji yapıp yapmadığına bakalım sonra patatesle daha sonra meyveyle devam ederiz sonra sebzeleri karıştırıp çorba yaparsın demişti. Meyveyle başlamayın şekerli oldukları için sebze yemiyorlarmış o yüzden meyveyle başlamayın diyo doktorlar
AyseTugba22 Bende merak ediyorum 6 ayda çorba diyorlar 7 Ay da peynir yumurta meyve vs 3 gün kuralıyla yedirin diyorlar 🤔
Mlila Pellsemm Biz de 1 hafta önce başladık 3 gün kuralını uyguluyorum ilk havuçla başladım daha sonra elmayla yarında kabakla devam edeceğim.