Guernica meslek grubuna göre değişir bence. Benim mesleğimden dolayı almancayı anadilim gibi bilmem gerekiyor. Ancak belli seviyeye gelebildim. O yüzden sadece eşim çalışıyor ama iyi bir statü ve meslek grubunda diyebilirim. Tek maaşla çok şükür güzel geçiniyoruz. Biz doğu almanya’dayız burada kiralar daha uygun. Eğer Münih’e falan gitsek aynı hayat standartını tek maaşla tutturamayız. Kiralar çok yüksek çünkü batı ve güney taraflarda. Bir süredir Türkiye’deyim inanın ne aldığım sebzeyi ne meyveyi beğeniyorum. Almanya’da Birçok ürünü organik almama rağmen (bence) çok pahalı değil. Birçok şeye daha uyguna ulaşabiliyorsunuz. AMA burada koca bir ama var. Diliniz olsa bile arkadaş edinmek pek kolay değil. Aileleriniz, dostlarınız Türkiye’de ise çok zorluk çekiyorsunuz. Bizim kimsemiz yok mesela. Bazen ya birimizden birine bir şey olsa küçücük bebeğimiz naparız diye düşünmeden edemiyorum. Aslında tatlı ve yardımsever komşularımız var ama işte… hastalık oluyor, kutlama oluyor siz hep uzaktan izliyorsunuz.